Όταν ο Τσίπρας έλεγε πως γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους προβάλλουν την πολιτισμική κληρονομιά

Στη χλεύη και την περιφρόνηση των πολιτών έχει αφεθεί σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας καθημερινώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξευτελίζεται στα μάτια ακόμη και των πιο φανατικών οπαδών του όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Σπασμωδικές κινήσεις διανθισμένες με πλήθος ψευδών ειδήσεων και παραπλανητικών στοιχείων, συνθέτουν την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρωτοστατούντος του αρχηγού του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζει ακατάπαυστα να κατηγορεί την κυβέρνηση για ένα σύνολο ενεργειών και πράξεων τις οποίες ο ίδιος ως κυβέρνηση εκθείαζε και υπερασπιζόταν με σθένος.

 

Αφορμή αυτήν τη φορά στάθηκε η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου η οποία επιτρέπει κατόπιν ειδικής αδείας να πραγματοποιηθούν φωτογραφίσεις σε μνημεία της Ελλάδος, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με σεβασμό στην ιστορικότητα των μνημείων. Ειδικότερα η απόφαση να δοθεί άδεια φωτογράφισης στον οίκο Dior στην Ακρόπολη έκανε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύσουν μύδρους, κάνοντας μάλιστα λόγω μέσω της αρμοδίου τομεάρχου Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου πως «Η Ακρόπολη είναι μη διαπραγματεύσιμη αξία.»

 

Αυτή είναι η ανακοίνωση της κα. Αναγνωστοπούλου:

 

«Η Ακρόπολη είναι μη διαπραγματεύσιμη αξία από μόνη της και αυτό έπρεπε να είναι αυτονόητο για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ. Για αυτή την αδιαπραγμάτευτη αξία που έχουμε την ιστορική τύχη να μας φιλοξενεί στη σκιά της, αναμένουμε τη θεσμική ενημέρωση από την κ. Μενδώνη. Για αυτή την αδιαπραγμάτευτη αξία που θα ήταν σκόπιμο να μην ταυτίζεται με τραυματικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, όπως το 1951, έστω και μέσα από το φακό ενός οίκου μόδας όπως του Dior.»

 

Η απώλεια μνήμης έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διότι φαίνεται πως κανείς τους δε θυμάται πλέον ποιες ήταν η θέσεις του για τόσο σημαντικά θέματα, λίγο καιρό πριν.

 

Την 1η Απριλίου 2018 όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούσαν με περίσσιο απόθεμα ενθουσιασμού τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην ομιλία του στο 12ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της Ανατολικής Αττικής και αναφερόμενος στο πλούσιο πολιτισμικό και φυσικό περιβάλλον της περιοχής, δήλωσε εμφατικώς πως «Καμμιά φορά βεβαίως το ΚΑΣ πρέπει να επιτρέπει να γίνονται και γυρίσματα που προβάλλουν την πολιτιστική μας κληρονομιά σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.» Και με δηκτικό τρόπο κατέληξε πως «Καμμιά φορά είναι να απορεί κανείς με τον τρόπο που ορισμένοι σκέφτονται.»

 

Αυτά υποστήριζε τότε ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικώς με την αδειοδότηση εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίες προάγουν τον ελληνικό πολιτισμό στην οικουμένη:

 

«Η περιοχή της Ανατολικής Αττικής διαθέτει, όπως είπα πριν, ένα πλούσιο πολιτισμικό και φυσικό περιβάλλον, αξιόλογα μουσεία, πάρκα, ορεινούς όγκους και πιστεύω ότι αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν σε έναν συνολικό σχεδιασμό.»

 

«Και βεβαίως παρουσιάζει και ένα έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Είναι το Σούνιο, που καμμιά φορά βεβαίως το ΚΑΣ πρέπει να επιτρέπει να γίνονται και γυρίσματα τα οποία μπορεί να ενοχλούν κάποιες δεκάδες τουριστών εκείνη την ώρα, αλλά προβάλλουν την πολιτιστική μας κληρονομιά σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο και καμμιά φορά είναι να απορεί κανείς με τον τρόπο που ορισμένοι σκέφτονται.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/313649726966309