Όταν ο Τσιπρας προεκλογικά άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές

Στην καταψήφιση του άρθρου 31 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψήφισε το συγκεκριμένο άρθρο το οποίο αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα το κέρδος εκατοντάδων ευρώ ετησίως αναλογικώς για κάθε εργαζόμενο.

 

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου δήλωσε από του βήματος της Βουλής πως το κόμμα της καταψηφίζει το άρθρο 31.

 

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στη δημόσια τηλεόραση στις 5 Ιουλίου 2019, ερωτηθείς για το αν πρέπει να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, απάντησε τα ακόλουθα:

 

«Προφανώς, προφανώς. Μα μισό λεπτάκι, να συνεννοηθούμε. Για μια μερίδα ασφαλισμένων και ιδιαίτερα ελεύθερων επαγγελματιών, μηχανικών όπως είμαι εγώ και για εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ ήταν πολύ μεγάλο το βάρος. Και αυτό ήρθαμε να διορθώσουμε αμέσως μόλις βγήκαμε από τα μνημόνια, το εξήγγειλα στη ΔΕΘ και το ψηφίσαμε και το εφαρμόσαμε. Μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές. Αν μπορούν να μειωθούν κι άλλο στο μέλλον; Ενδεχομένως και ναι.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/watch/?v=384155732840320