Όταν ο Ζαχαριάδης υπερασπιζόταν την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Αναφανδόν κατά της απόφασης της κυβέρνησης για μεταφορά της συστοιχίας Patriot και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Σαουδική Αραβία, τάσσεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κοινή ανακοίνωση των συναρμόδιων τομεαρχών του, Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και Εθνικής 'Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα και Γιώργου Τσίπρα.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των αρμοδίων τομεαρχών του εκφράζει την αντίθεσή του με αυτήν την απόφαση, η οποία όπως υποστηρίζει «Ξεπερνά σαφώς την θεμιτή προσπάθεια της ελληνικής διπλωματίας να ενισχύσει τη συνεργασία της με σημαντικές χώρες της ευρύτερης περιοχής.»

 

Τονίζουν δε πως «Η Βουλή δεν έχει ιδέα για το περιεχόμενο των συμφωνιών αυτών.»

 

Πειράζει πολύ όπως φαίνεται τον ΣΥΡΙΖΑ η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας για την ενοικίαση του αμυντικού συστήματος Patriot. Δεν πείραζε όμως κανέναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την κοινοβουλευτική του ομάδα και τα υπόλοιπα στελέχη του η αποκάλυψη της συμφωνίας εκποίησης στρατιωτικού υλικού χιλιάδων βλημάτων, η οποία δε βασίζοταν σε διακρατική συμφωνία όπως ψευδώς διαβεβαίωνε ο τότε υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αλλά σε συμφωνία που υπεγράφη με μεσάζοντα κάτι το οποίο απαγορεύεται από τον νόμο.

 

Ο Κώστας Ζαχαριάδης στις 24 Νοεμβρίου 2017 στην συνέντευξη που παρεχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 αναφορικώς με την συγκεκριμένη συμφωνία, ερωτηθείς από το δημοσιογράφο για το αν θεωρεί πως οι συγκεκριμένοι εξοπλισμοί που πάνε στην Υεμένη συμβάλλουν σε εκτοπισμό πληθυσμού, είναι αρκετά αριστερό να γίνεται αυτός ο εξοπλισμός από την Ελλάδα, απάντησε εντελώς ψυχρά:

 

«Δεν το θεωρώ ούτε αρκετά αριστερό, ούτε αρκετά δεξιό κύριε Πιέρρο και λέω ότι εάν εξαρτόνταν απ' αυτά τα βλήματα και από αυτές τις οβίδες κάποια κρίση στην περιοχή, θα το εξέταζα διαφορετικά. Υπάρχει αυτή η κρίση κύριε Πιέρρο πολύ πριν πουλήσουμε, πριν να συζητάμε για να πουλήσουμε, γιατί αν δεν κάνω λάθος δεν έχουμε πουλήσει κάτι σε εκείνη την περιοχή.»

 

Και συμπλήρωσε με απόλυτο κυνισμό:

 

«Άρα το θέμα για να μην πω ότι είναι άσχετο, δεν σχετίζεται. Από εκεί και πέρα όταν μιλάμε για όπλα, τα όπλα σε όλον τον πλανήτη και συμφωνίες δεν είναι για αγαθοεργίες. Δυστυχώς είναι για κακούς σκοπούς.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/906556203411692