Πέρκα: Είμαι πολύ θυμωμένη που ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε πρόγραμμα "μαμούθ" στα εξοπλιστικά

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ατην εξαγγελία του κυβερνητικού προγράμματος το οποίο παρουσιάστηκε στο forum της ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το οποίο είχε ως κύριους άξονες τα εξοπλιστικά, την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με την πρόσληψη 15.000 ΕΠΟΠ σε βάθος πενταετίας αλλά και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

 

Στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα έπνευσε μένεα κατά της εξαγγελίας του Έλληνα Πρωθυπουργού για την απόφασή του να ενισχύσει άμεσα την άμυνα της χώρας.

 

Η κα. Πέρκα δήλωσε συγκεκριμένα:

 

«Βγαίνει ο Πρωθυπουργός της χώρας, πραγματικά είμαι πολύ θυμωμένη και εξαγγέλει πρόγραμμα μαμούθ εξοπλιστικών σε μια πτωχευμένη χώρα, εξαγγέλει 15.000 προσλήψεις στον Στρατό, ετοιμάζει στρατό.»

 

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν θα έπρεπε να μη γίνουν τα εξοπλιστικά, η κα. Πέρκα απάντησε το εξής:

 

«Περιμένετε, περιμένετε. Πρώτον σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά δεν είναι δικαίωμα ενός Πρωθυπουργού ούτε μπορεί να το εξαγγείλει σε μία ΔΕΘ. Υπάρχουν θεσμικά όργανα, υπάρχει η Βουλή, κάποια από αυτά έχουν περάσει απ' τη Βουλή, άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς. Δεν το καταλαβαίνουμε ότι αρχίζουμε και απορούμε σε τί χώρα ζούμε;»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/378373099847098