Πικρά λόγια από τον διευθυντή του γραφείου του Παπούλια για την δράση των «Αγανακτισμένων» το 2011

Ανάμεσα στο πλήθος των ανθρώπων που είπαν το τελευταίο αντίο στην εξόδιο ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, βρέθηκε και ο στενός συνεργάτης του επί σειρά ετών και διευθυντής του Νομικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μηχιώτης.

 

Ο κ. Μηχιώτης στηλίτευσε με καυστικό λόγο τις συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες όχι μόνο ζητούσαν την παραίτηση του Καρόλου Παπούλια από την Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά είναι υπεύθυνες για το τοξικό κλίμα που δημιουργήθηκε και οδήγησε στα γεγονότα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου του 2011, στη Θεσσαλονίκη, όπου οι γνωστοί πλέον οπαδοί και επίλεκτοι συνεργάτες των συνοδοιπόρων που λαχταρούσαν την εξουσία ανάγκασαν τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει, ώστε να αποφευχθεί γενίκευση των επεισοδίων.

 

Ο στενός συνεργάτης του Καρόλου Παπούλια με δηκτικό τρόπο αναφέρθηκε στους "Αγανακτισμένους" και τους υποκινητές τους οι οποίοι το 2011 βυσσοδομούσαν εναντίον της χώρας και των θεσμών, αποσκοπώντας σε ίδια οφέλη.

 

Τόνισε δε πως πολλοί ήταν αυτοί που τον πίεζαν να προβεί σε εξωθεσμικές ενέργειες, όμως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας προστάτευσε το κύρος του θεσμού που υπηρετούσε:

 

«Και εάν η πρώτη προεδρική θητεία τουν εξασφάλισε καθολική αναγνώριση, δεν συνέβη ακριβώς το ίδιο και με τη δεύτερη. Η περίοδος 2010 – 2015 ήταν η δυσκολότερη από την εποχή της μεταπολίτευσης. Τα γεγονότα είναι γνωστά. Η οικονομική κρίση συνεπέφερε και κρίση των πολιτικών θεσμών ή, πιο ακριβόλογα, κρίση της εμπιστοσύνης των πολιτών σ' αυτούς. Από την πολεμική εκείνων των ημερών δεν έμεινε άθικτο ούτε το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ενός Προέδρου, που όπως όλοι οι στενοί του συνεργάτες πολύ καλά θυμόμαστε, ήταν τη περίοδο εκείνη συντετριμμένος απ' το μέγεθος της κρίσης και των μέτρων.»

 

«Υπήρξαν τότε πολλοί που τον καλούσαν, υπό το κράτος της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, σε εξωθεσμικές ενέργειες ή έστω δηλώσεις. Ο Πρόεδρος Παπούλιας δεν ενέδωσε, μολονότι γνώριζε καλώς ότι αυτή του η στάση θα τον καθιστούσε, σε μία τουλάχιστον μερίδα των συμπολιτών μας, αντιδημοφιλή. Δεν επέτρεψε στον εαυτό του να παρασυρθεί από έναν ανορθολογικό και πάνω από όλα ασύμβατο με το πολιτειακό του αξίωμα, συναισθηματισμό. Αδιαφορώντας δε για τη δημοφιλία του, διαφύλαξε, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο, το κύρος του θεσμού που με αίσθημα καθήκοντος υπηρέτησε.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/655449885478979