Πολάκης χωρίς καρέκλα εναντίον Ξανθού με καρέκλα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Προσωπική πολιτική, αναδίπλωση της επίσημης ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ή ξεκάθαρο μήνυμα διαφοροποίησης από τον Αντρέα Ξανθό;

 

Αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται μετά την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στη Βουλή. Ο κ. Πολάκης υποστήριξε πως η ελευθερία είναι αυθύπαρκτο ανθρώπινο αξίωμα και πως το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικώς με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες ήταν ένα μήνυμα διχασμού που προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κανιβαλισμό.

 

Αυτά υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας:

 

«Η ελευθερία είναι αυθύπαρκτο αξίωμα της ανθρώπινης ύπαρξης και έτσι έχει καταγραφεί στα Συντάγματα των χωρών του κόσμου. Δεν είναι προνόμιο το οποίο το ορίζει την εφαρμογή του και το εύρος του, εσείς ως Πρωθυπουργός ως ελέω Θεού μονάρχης του Μεσαίωνα. Το χθεσινό σας διάγγελμα ήταν ένα μήνυμα διχασμού που προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κανιβαλισμό, κάνει κακό στην εμβολιαστική προσπάθεια.»

 

Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που δήλωσε στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 ο πρώην υπουργός Υγείας Αντρέας Ξανθός, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή τόνισε πως σε συννενόηση με την τεχνική Επιτροπή Εμβολιασμών πρότεινε ο εκάστοτε υπουργός Υγείας να έχει την εξουσιοδότηση όταν συντρέχουν επιδημιολογικοί λόγοι, να μπορεί να επιβάλλει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αυστηρή τήρηση του εμβολιασμού για συγκεκριμένο εμβόλιο και για συγκεκριμένο πληθυσμό.

 

Ο κ. Ξανθός εξέφρασε μία ορθολογική πολιτική για τον εμβολιασμό την οποία σήμερα απορρίπτει εμφατικώς ο πρώην υφιστάμενός του, Παύλος Πολάκης. Τελικώς η καρέκλα ή η απουσία της είναι το μοναδικό που ορίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε κρίσιμο ζήτημα που επηρεάζει την Ελλάδα και τους πολίτες της:

 

«Είμαστε σε συννενόηση με την τεχνική Επιτροπή Εμβολιασμών και αυτό το οποίο σκεφτόμαστε να φέρουμε προς ψήφιση είναι να υπάρχει μία εξουσιοδότηση νομοθετική στον υπουργό Υγείας όταν συντρέχουν επιδημιολογικοί λόγοι. Να μπορεί για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και για συγκεκριμένο εμβόλιο και για συγκεκριμένο πληθυσμό να επιβάλλει μια πιο αυστηρή τήρηση του εμβολιασμού.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/409161807123866