Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε το μάτι στους "Δεν πληρώνω"

"Τώρα η ΔΕΗ έχει οικονομικά προβλήματα και είναι ζήτημα αν θα μπορεί να πληρώνει μισθούς μετά τον Ιούνιο" λέει ο Γ. Αδαμίδης

Φτάσαμε στο σημείο οι ίδιοι οι συνδικαλιστές να λένε ότι για τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΗ φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που έκλεινε το μάτι στους "Δεν Πληρώνω"! 

“Τον Ιούνιο η ΔΕΗ θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και στην μισθοδοσία, εξ αιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει” κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ στρέφοντας τα βέλη του προς την κυβέρνηση λέγοντας πως όλο το προηγούμενο διάστημα “έκλεινε το μάτι στους κακοπληρωτές” και ενίσχυε με την πολιτική της το κίνημα “Δεν Πληρώνω”. 

 

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ:

 

 

 

 

 

Η κατάσταση στη ΔΕΗ σήμερα

Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει ανοιχτούς λογαριασμούς σχεδόν με όλους τους εργολάβους και τους προμηθευτές, με τους διαχειριστές μεταφοράς και διανομής και τους παραγωγούς Ανανεώσιμων Πηγών. Τους οφείλει περί του 1,7 δισεκ. ευρώ, ενώ οι τράπεζες για να την δανείσουν χρειάζονται εγγυήσεις από τις εισπράξεων των λογαριασμών των καταναλωτών.

Η εταιρεία πάντως με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει για την ομαλή καταβολή των μισθών

Η ΔΕΗ επισημαίνει συγκεκριμένα πως "αναφορικά με προβλέψεις που φέρονται να έχουν διατυπώσει συνδικαλιστικά στελέχη ότι υπάρχει ενδεχόμενο να παρουσιαστούν προβλήματα στην καταβολή των μισθών του τακτικού προσωπικού μετά τον Ιούνιο, η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι δεν υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο".

 

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση έκλεινε το μάτι

 Η υπόθεση με το "τροφείο"

Στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΔΕΗ που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2015, περιλαμβάνεται τροφείο ύψους 6 ευρώ την ημέρα, που θα καταβάλλεται στο σύνολο του προσωπικού της εταιρείας. Η συγκεκριμένη παροχή θεωρήθηκε πρόκληση και έμμεση αύξηση, αφού συνεπάγεται ένα όφελος που μπορεί να φτάσει τα 150 ευρώ το μήνα. 

 

ΓΕΝΟΠ... tours

Η διοίκηση της Επιχείρησης δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής τον Δεκέμβριο του 2016 για το σκάνδαλο των παράνομων επιχορηγήσεων που έλαβε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την περίοδο 1999-2010. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)