Πρόεδρος Πομάκων: Ανεπιθύμητος ο Τσαβούσογλου - Είμαστε Έλληνες μουσουλμάνοι Πομάκοι

Persona non grata κήρυξαν οι κάτοικοι των Πομακοχωρίων τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή την ιδιωτική του επίσκεψη στην περιοχή της Θράκης.

 

Λάβρος κατά του κ. Τσαβόσουγλου ήταν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ, ο οποίος δήλωσε κατά την παρουσία τους στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN πως οι Πομάκοι είναι αρχαίοι Θράκες και δεν έχουν καμμία σχέση με τουρκικούς πληθυσμούς. Μάλιστα κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να επισκεφθεί τα Πομακοχώρια μόνον στην περίπτωση που θα ζητήσει συγγνώμη για τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει η Τουρκία σε βάρος των Ελλήνων της Θράκης, σε διαφορετική περίπτωση είναι ανεπιθύμητος.

 

Ο κ. Ιμάμ Αχμέτ ήταν ξεκάθαρος:

 

«Παραχαράσσουν την Ιστορία γιατί εμείς δεν είμαστε Τούρκοι, είμαστε Έλληνες Μουσουλμάνοι, Πομάκοι την καταγωγή, που σημαίνει ότι είμαστε αρχαίοι Θράκες από τη φυλή των Αγριανών. Ακόμα και σήμερα μεταξύ μας αποκαλούμαστε Αχρέν, δηλαδή Αγριανοί. Και πώς να δεχθούμε στον 21ο αιώνα να αφομοιωθούμε και να εκτουρκιστούμε;»

 

«Για αυτό και ο κύριος Τσαβούσογλου αν είναι να 'ρθει να ζητήσει συγγνώμη για τις γενοκτονίες που έχουν διαπράξει, καλώς θα κάνει. Σε διαφορετική περίπτωση είναι ανεπιθύμητος.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/391314022115121

 

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=5K85AJ-lILw