Πρώην Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης: Με χτύπησαν, μου πέταξαν αυγά και αθωώθηκαν με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκλονιστικές μαρτυρίες αφηγήθηκε ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και μαθηματικός Ιωακείμ Γρυσπολάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παρεχώρησε.

 

Ο κ. Γρυσπολάκης μιλώντας στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Action24 έκανε δημοσίως γνωστά τα περιστατικά σωματικής βίας που δέχθηκε επανειλημμένως από φοιτητές της αριστεράς μέσα στο πανεπιστήμιο και στην ίδια την αίθουσα όπου δίδασκε.

 

Στις 16 Νοεμβρίου 2011 μια ομάδα 50 ατόμων εισέβαλε στην αίθουσα διδασκαλίας του πανεπιστημίου, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν σοβαρά, αφήνοντάς του ένα εσωτερικό αιμάτωμα στο δεξιό κρόταφο το οποίο οι γιατροί του έχουν επιστήσει την προσοχή να μην το πειράξει.

 

Έκπληκτοι οι παρουσιαστές της εκπομπής άκουγαν τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης να τους αφηγείται πως μετά από μια ώρα μάχης και αφού τον χτύπησαν και του πέταξαν αυγά, συνέχισε το μάθημα.

 

Όταν οι δράστες παραπέμφθηκαν σε δίκη αθωώθηκαν διότι έκαναν χρήση του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σύμφωνα με τον οποίο οποιαδήποτε ποινή ήταν ως δύο έτη για πράξη που διενεργήθει σε εκείνο το διάστημα παραγράφεται. Έτσι στις 2 Μαϊου 2017 τα άτομα που ξυλοκόπησαν τον κ. Γρυσπολάκη αφέθησαν ελεύθερα, χάριν στην πρόνοια της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

 

Ο κ. Γρυσπολάκης μεταξύ άλλων ανέφερε επίσης ένα περιστατικό που έλαβε χώρα δύο μήνες αφού ανέλαβε Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

Κάλεσε εταιρείες για να ενημερώσουν τους φοιτητές για τα πλεονεκτήματά τους και τις ευκαιρίες εργασίας που μπορούσαν να παρέχουν στους φοιτητές. Αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε στους φοιτητές του ΚΚΕ, οι οποίοι πήραν καδρόνια και κάρφωσαν τις πόρτες ώστε να μην εισέλθουν οι εκπρόσωποι των εταιρειών.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Παρακολουθήστε ολόκληρο το απόσπασμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=XCKJhP1utk8

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/726745092061692