Ψυχογιός: Θέλουμε οργανώσεις σαν και αυτήν του Ιάσονα Αποστολόπουλου

Συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με το οποίο μεταξύ άλλων αναμορφώνονται και αυστηροποιούνται οι διαδικασίες απελάσεων και επιστροφών, όπως επίσης υπάρχει για πρώτη φορά πρόνοια για το φαινόμενο της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, το οποίο οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις το ονομάζουν «επιχειρήσεις διάσωσης».

 

Πλέον με το άρθρο 40 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ορίζονται αυστηρές προϋποθέσεις για την δραστηριοποίηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, η οποία θα βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα και επίβλεψη του Λιμενικού Σώματος.

 

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο άκουσμα των συγκεκριμένων ρυθμίσεων οι οποίες βάζουν τάξη στα σύνορα της χώρας, παύοντας την ανάμειξη αλλοδαπών και Ελλήνων ιδιωτών στον έλεγχο της εισόδου ατόμων τρίτων χωρών στην Ελλάδα.

 

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός τάχθηκε κατά των συγκεκριμένων διατάξεων υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο εξαφανίζει ιδιώτες οι οποίοι είναι μάρτυρες καταγγελιών κατά της Ελλάδος και για να δώσει επιπλέον βάρος στο επιχείρημά του ανέφερε πως αυτά είναι λόγια του Ιάσονα Αποστολόπουλου:

 

«Εξαφανίζετε και κάποιους οι οποίοι βρίσκονται στο πεδίο και είναι υποχρεωμένοι να σώσουν, ιδιώτες, ιδιοκτήτες σκαφών και τα λοιπά, όπως προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας και η ανθρωπιά αλλά και κάποιους μάρτυρες άλλων πρακτικών που καταγγελόμαστε ότι γίνονται. Αυτό το είπε ξέρετε ποιος. Ο κύριος Ιάσονας Αποστολόπουλος,  ο οποίος τελευταία στιγμή κόπηκε από την τιμή της Προέδρου της Δημοκρατίας και κάποια στελέχη σας επιχαίρουν ακόμα για αυτό.»

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έμπλεξε το εγκώμιο του Ιάσονα Αποστολόπουλου ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί κατηγορεί διαρκώς την Ελλάδα ότι διαπράττει εγκλήματα κατά των αλλοδαπών οι οποίοι παρανόμως προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα, λέγοντας πως δεν είναι άνθρωπος που εκμεταλλεύεται τις διαδικασίες και πως αυτές είναι οι οργανώσεις που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχουν τις παράνομες ροές αλλοδαπών προς την Ελλάδα:

 

«Ένας διασώστης εγνωσμένου κύρους, δεν είναι άνθρωπος που εκμεταλλευότανε τις διαδικασίες. Έχει δείξει χρόνια στο πεδίο τη δράση του και αυτές τις οργανώσεις θέλουμε, που βοηθάνε το κράτος όπου χρειαστεί, δεν το αντικαθιστούν.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://omadaalithias.gr/ellada/mpainei-taxi-stis-epiheiriseis-diasosis-...