Σακοράφα: Κοινωνική χρησικτησία καταλήψεις που θέλει να μπει ο Χρυσοχοΐδης

Για «κοινωνική χρησικτησία» των κτηρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη έκανε λόγο η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

 

Η κα. Σακοράφα επέδειξε μάλιστα και κάποια έγγραφα στα οποία όπως υποστήριξε περιγράφονται οι δράσεις των καταληψιών, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να παράσχει νομιμοποίηση στην κατάληψη δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας με το πρόσχημα ότι πραγματοποιούνται κάποιου είδους αόριστες κοινωνικές δράσεις οι οποίες οφελούν το κοινωνικό σύνολο.

 

Πιο συγκεκριμένα η κα. Σακοράφα δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Τα βάζει με μια κοινωνία η οποία κάλυψε μέσα από αυτές τις καταλήψεις τις ανάγκες έλλειψης της ίδιας της κοινωνίας. Προστασίας κάποιων χώρων, λειτουργιών τις οποίες η ίδια η κοινωνία δεν μπορούσε να ολοκληρώσει και θα μου επιτρέψετε να πω μετά λόγω γνώσεως και προστασίας χώρων οι οποίες παραδίδονταν στην ολιγαρχία, στην ολιγαρχία εννοώ σε κάποιους και με την στήριξη ακόμα του κράτους.»

 

Και πρόσθεσε:

 

«Να σας παραδώσω και να δείτε για αυτές τις καταλήψεις που τώρα, αυτήν την στιγμή και σε αυτό το τραπέζι φωνάζουμε, τί ακριβώς λένε. Λένε λοιπόν για την κατάληψη της Πάτμου και της Καραβία τριάντα χρόνια τώρα, κοινωνική χρησικτησία, διαβάστε να δείτε τί λέει. Θα σας δώσω την κατάληψη της Ρόζα Νέρα στα Χανιά να δείτε τί ακριβώς, τί δράσεις κάνουν σ' αυτές τις καταλήψεις που θέλει ο κύριος Χρυσοχοΐδης με τον τρόπο που θέλει να μπει εκεί μέσα.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/615393885946558/: