Σαρακιώτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε και επεβλήθηκαν κυρώσεις κατά της Τουρκίας από την Ε.Ε

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που υποστηρίζουν με θέρμη όλα τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την επιτυχία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική της χώρας, είναι η επιβολή το 2019 κυρώσεων κατά της Τουρκίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 υποστήριξε και αυτός με την σειρά του αυτήν τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης..

 

Ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε τα εξής:

 

«Η επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Τουρκία. Πράγματι είναι πολύ δύσκολο, το κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ όμως και ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον Κύπριο Πρόεδρο πριν από ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2019. Και επεβλήθησαν παρά τις δυσκολία που όλοι αναγνωρίζουμε, επεβλήθησαν κυρώσεις κατά της Τουρκίας.»

 

Στην επαναλαμβανόμενη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου να αναφέρει έστω και μία κύρωση από αυτές που ισχυρίστηκε πως επεβλήθησαν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε συστηματικώς να απαντήσει.

 

Μάλιστα, στην συζήτηση αναγκάστηκε να παρέμβει ο διεθνολόγος του πάνελ ο οποίος είπε στον κ. Σαρακιώτη πως οι περίφημες κυρώσεις που ευαγγελίζεται ήταν γελοίες, λέγοντας τα ακόλουθα:

 

«Οι κυρώσεις ήταν γελοίες. Οι κυρώσεις συγγνώμη κύριε Σαρακιώτη ήταν γελοίες. Ήταν για μερικά στελέχη της εταιρείας πετρελαιοειδών, μεσαίου μεγέθους.»

 

Και συνέχισε:

 

«Οι κυρώσεις ήταν, παρά το ότι ξεκινήσαμε το '19 με διθυραμβικές ανακοινώσεις από το Συμβούλιο, τόσων των Υπουργών όσο και των ηγετών, φτάσαμε στο να μην μπορούν να ταξιδέψουν μερικά μεσαία στελέχη της εταιρείας πετρελαιοειδών της τουρκικής και πάγωσαν κάποιοι λογαριασμοί των στελεχών αυτών.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/watch/?v=3251102438270994&extid=z5c7AcaYkVD8ogxe