Το Spiegel "τα μάζεψε" για τον Εβρο! Ο Τσίπρας και η παρέα του;

Σειρά δηκτικών σχολίων και αιχμηρών ερωτημάτων για την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων του περιοδικού Der Spiegel το οποίο αναπαρήγαγε ακρίτως αναπόδεικτες καταγγελίες για το «θάνατο της 5χρονης Μαρίας» στον Έβρο τον περασμενο Αύγουστο, εγείρουν τα μεγάλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης όπως η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η «Bild», η «Tagesspiegel» και το «Focus», λίγες ημέρες αφότου το γνωστό περιοδικό απέσυρε τα επίμαχα κείμενα από την ιστοσελίδα του.

 

Το περιοδικό με αυτόν τον τρόπο παραδέχθηκε ότι οι πληροφορίες στις οποίες βασίστηκε είναι το λιγότερο ανεπαρκείς αν όχι υπόπτου προελεύσεως και σκοπιμότητας.

 

Το αποτέλεσμα αυτού του είδους της "ερευνητικής δημοσιογραφίας" ήταν να αναγκαστεί να προβεί σε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «Υπάρχουν αμφιβολίες για την προηγούμενη περιγραφή των όσων συνέβησαν εκείνη την εποχή. Ως εκ τούτου, αφαιρέσαμε προσωρινά αρκετά άρθρα σχετικά με το θέμα αυτό από τον ιστότοπό μας».

 

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία το Der Spiegel παραπλανεί το κοινό. Ο δημοσιογράφος του περιοδικού Κλάας Ρελότσιους ο οποίος έλαβε πλείστα βραβεία για τα ρεπορτάζ του, αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν παραδέχθηκε ότι οι ιστορίες και τα πρόσωπα τα οποία περιέγραφε σε τουλάχιστον 14 άρθρα του αποτελούσαν προϊόντα της φαντασίας του.

 

Η περίπτωση του Der Spiegel δεν είναι η μοναδική καθώς και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν αναρτήσει άρθρα εναντίον της Ελλάδος κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης εργαλειοποίησης των χιλιάδων αλλοδαπών το Μάρτιο του 2020 στα σύνορα του Έβρου, τους οποίους με σχέδιο ωθούσε στη χώρα μας με σκοπό την αποσταθεροποίησή της.

 

Το πιο ανησυχητικό δεν είναι το γεγονός ότι διεθνή ενημερωτικά μέσα διακινούν την τουρκική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδος ώστε να την συκοφαντήσουν στο κοινό όλων των χωρών του κόσμου, αλλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την υποστήριξη των φιλικών προς αυτόν μέσων μαζικής ενημέρωσης, υιοθετεί ακόμη και σήμερα χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη και απτά στοιχεία τα ψεύδη και τη διαβολή εναντίον της πατρίδος μας.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1198502861078195