Σπίρτζης: Μη μου λέτε ότι στην Ελλάδα χρειάζονται 12 μήνες για να παραχθεί το εμβόλιο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης διέψευσε κατηγορηματικώς τον Θεόδωρο Τρύφων ο οποίος ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας δήλωσε χθες σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή πως ακόμη και αν είχε γίνει άρση της πατέντας του εμβολίου κατά του κορονοϊού και μολονότι το επίπεδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας είναι υψηλό, δε θα μπορούσε να παραχθεί στην Ελλάδα σε διάστημα μικρότερο των 12 ως 18 μηνών, λόγω συγκεκριμένων συνθηκών και δυσκολιών.

 

Ο κ. Σπίρτζης κατά την παρουσία του στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Action24 υποστήριξε πως η παρασκευή του εμβολίου μπορεί να γίνει πολύ γρηγορότερα και ασφαλώς όχι σε διάστημα άνω του ενός έτος, όπως έσπευσε να τον διορθώσει ο παρουσιαστής της εκπομπής.

 

Ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα στιχομυθία κατά την οποία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι γνωρίζει καλύτερα τις διαδικασίες και το χρόνο παρασκευής εμβολίων από τον ίδιο τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας:

 

Παρουσιαστής: «Αν τους έδιναν δηλαδή την πατέντα και τα υλικά, θα ήθελαν 10 με 12 μήνες για να ξεκινήσουν κάτι τέτοιο εδώ. Σε αυτό τί απαντάτε εσείς:»

 

Σπίρτζης: «Όχι, νομίζω πολύ γρηγορότερα, εξαρτάται με ποιον έχετε μιλήσει.»

 

Παρουσιαστής: «Με τον πρόεδρό τους, τον πρόεδρο των φαρμακοβιομηχάνων.»

 

Σπίρτζης: Σε 10 - 12 μήνες έχει γίνει η έρευνα για να παραχθεί το εμβόλιο και παράγεται σε εκατομμύρια δόσεις, σε δισεκατομμύρια δόσεις σε όλον τον κόσμο, μη μου λέτε ότι στην Ελλάδα χρειάζεται 12 μήνες για να παραχθεί.»

 

Παρουσιαστής: «Σας ξαναλέω, το λέει ο πρόεδρος των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/956668758438065