Σπίρτζης: Πρώτη σε απόλυτο αριθμό κρουσμάτων η Ελλάδα απλά δεν είχαν μπει στοιχεία από άλλες χώρες

Άναυδους άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης τους συνομιλητές του, ο οποίος απέδωσε νέο νόημα στην έννοια απόλυτος αριθμός.

 

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως κατά την παρουσία του στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BlueSky υποστήριξε πως η Ελλάδα κατέχει τον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη:

 

«Συγχαρητήρια, είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σήμερα σε απόλυτο αριθμό κρουσμάτων, είμαστε 37οι σε θανάτους σε παγκόσμια κλίμακα. Να σας δώσουμε συγχαρητήρια, για την Πρωτοχρονιά, φταίει ο Άη Βασίλης προφανώς. Και σπεκουλάρετε γιατί είμαστε οι πρώτοι. Σήμερα, σήμερα πριν λίγο, σήμερα πριν λίγο, σε απόλυτο αριθμό, σε απόλυτο αριθμό, πριν λίγο σε απόλυτο αριθμό πρώτοι στην Ευρώπη.»

 

Μάταια προσπαθούσαν οι συνομιλητές να εξηγήσουν στον κ. Σπίρτζη πως ως μηχανικός θα έπρεπε να γνωρίζει πως δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να κατέχει τον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων, την ίδια στιγμή που άλλες χώρες έχουν σημειώσει πολλαπλάσιο αριθμό κρουσμάτων.

 

Η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μνημείο τραγέλαφου:

 

«Πριν λίγο, είναι online το σύστημα, πριν λίγο, πριν μία ώρα περίπου, ναι, δεν είχανε μπει προφανώς στοιχεία από δύο τρεις χώρες. Απόλυτος αριθμός, σε κρούσματα, σε κρούσματα, ναι, αυτό λέω.»

 

Η Αγγλία έχει 180.000 κρούσματα δήλωσε έκπληκτος ο παρουσιαστής της εκπομπής, συγκρίνοντας τον αριθμό με τα 30.000 κρούσματα που βρέθηκαν στην Ελλάδα.

 

«Θα σας το στείλω σε λίγο κύριε Ξενάκη, θα σας το στείλω.» τόνισε ο κ. Σπίρτζης παλεύοντας με νύχια και με δόντια ώστε να μην αφήσει το παραμικρό ίχνος αμφιβολίας να αιωρείται σχετικώς με την ικανότητά του να κατανοεί βασικές έννοιες.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/3468640326695767