Τα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή με αφορμή την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου, υποστήριξε πως η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια ήταν στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία προσχώρησε η κυβέρνηση.

 

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικης αντιπολίτευσης δήλωσε από του βήματος της Βουλής:

 

«Θέλω να χαιρετίσω την προσχώρηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε μία στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως είναι θετικό γεγονός ότι προσχωρεί σήμερα η Νέα Δημοκρατία στην ορθή εθνικά θέση.»

 

Για μια εισέτι φορά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν ο ένας τον άλλον. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στις 20 Ιανουαρίου 2020 κατά την παρουσία του στη βραδυνή εκπομπη του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, απαντώντας στο ερώτημα για ποιο λόγο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών υδάτων, δήλωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια για να μην προκαλέσει την Τουρκία:

 

«Λέτε γιατί η κυβέρνησή σας δεν επέκτεινε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια. Αυτό μου ζητάτε. Να σας πω γιατί δεν προκαλέσαμε.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/321673309572611