Τώρα έχουμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό που λέει: Προσοχή πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα γιατί οι πρόσφυγες είναι φορείς του κορωνοϊού

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France24,δήλωσε μεταξύ άλλων αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού ότι «Όλοι ξέρουμε ότι η επιδημία έρχεται από την Ιταλία για παράδειγμα και όχι από την Τουρκία.»

 

Όταν η δημοσιογράφος του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού France24 ρώτησε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το «Ποιός είναι υπεύθυνος για τη λαϊκή αντίδραση στα νησιά ενάντια στη μετανάστευση, η δική σας κυβέρνηση που δεν ακολούθησε μια συνεπή πολιτική για την μετανάστευση ή η κυβέρνηση της Δεξιάς που σπρώχνει προς αυτή την κατεύθυνση και εκμεταλλεύεται το φόβο», ο κ. Κούλογλου απάντησε:

 

«Ακούστε, με την αλλαγή της κυβέρνησης όλη η ατμόσφαιρα άλλαξε προς το χειρότερο. Πριν είχαμε μια πολιτική διαχείρισης του προβλήματος με κανονικό και ανθρωπιστικό τρόπο. Τώρα έχουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό που λέει: "Προσοχή πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα γιατί οι πρόσφυγες είναι φορείς του κορωνοϊού", ενώ όλοι ξέρουμε ότι η επιδημία έρχεται από την Ιταλία και όχι από την Τουρκία.»

 

Και πρόσθεσε:

 

«Το λέει αυτό σε ανθρώπους που έχουν ήδη κουραστεί με το πρόβλημα εδώ και χρόνια. Υπάρχουν φανατικοί που παίρνουν ένα όπλο και πάνε στα σύνορα για να πυροβολήσουν τους πρόσφυγες».

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/505218730175584/