Τσακαλώτος με καρέκλα και χωρίς για τους πλειστηριασμούς

Είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου να αναζητεί εν έτει 2022 λωτοφάγους ώστε να λησμονήσουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως εμφανίστηκε να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους δανειολήπτες, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1.

 

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς κατοικιών δήλωσε πως είτε κάποιος είναι σοσιαλιστής του σαλονιού είτε προλετάριος θα πρέπει να ενδιαφερθεί για τους πλειστηριασμούς και σκύψει πάνω από το πρόβλημα:

 

«Είτε είσαι σοσιαλιστής του σαλονιού είτε είσαι προλετάριος, νομίζω ότι πρέπει να σκύψεις πάνω σ' αυτό το πρόβλημα. Χρειαζόμαστε ένα μόνιμο πλαίσιο να αντιμετωπίσει με κούρεμα, με κούρεμα του χρέους και να αλλάξουμε αυτόν τον πτωχευτικό κώδικα. Εμένα δε μ' αρέσει ούτε η σαμπάνια ούτε το χαβιάρι».

 

Φαίνεται ότι στις 28 Μαρτίου 2019 υπέφερε από φρικτούς πόνους στη μέση, για αυτό δεν μπόρεσε να εγκύψει στο πρόβλημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Τότε υποστήριζε με θέρμη στη Βουλή πως αν κάποιος πάρει δάνειο, οφείλει να το αποπληρώσει καθώς αν δεν το κάνει θα χάσει το σπίτι του:

 

«Η κανονική αγορά στέγασης έχει πάντα ένα ρίσκο. Παίρνεις ένα δάνειο και κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπληρώσεις. Και έχεις τη δυνατότητα να μην σου βγει αυτό το ρίσκο και να το χάσεις. Για αυτό το 2009 υπήρχαν 56.000 πλειστηριασμοί και δεν υπήρχε κίνημα ούτε από το ΚΚΕ ούτε κίνημα από τον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον αυτών των πλειστηριασμών».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/507911698044753