Τσακαλώτος: Μετά την συμφωνία των Πρεσπών θα έπρεπε να κάνουμε και συμφωνία με την Τουρκία

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέδειξε τον Αλέξη Τσίπρα ως το μόνον άνθρωπο που μπορεί να φέρει επωφελή συμφωνία για την Ελλάδα, σε περίπτωση που μία τέτοια πραγματοποιηθεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, λόγω της εμπειρίας του με την συμφωνία των Πρεσπών.

 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι το πρόβλημα με την Τουρκία πρέπει να λυθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών:

 

«Πάντα είχαμε πρόβλημα με την Τουρκία. Και τί κάνουμε όταν έχουμε ένα πρόβλημα; Βάζουμε το κεφάλι στην άμμο και λέμε ότι δεν τα λύνουμε αυτά; Και πρόβλημα είχαμε και με το βόρειο γείτονά μας και ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την πρωτοβουλία να λυθεί αυτό το μέτωπο. Ότι λύθηκε αυτό το μέτωπο θα σήμαινε να αρχίσουμε ένα καινούργιο μέτωπο, να κάνουμε μια συμφωνία με την Τουρκία. Πρέπει δηλαδή και να έχουμε μια καλή άμυνα...»

 

Η παρουσιάστρια της εκπομπής αναρωτήθηκε τί είδους συμφωνία μπορούμε να κάνουμε με την Τουρκία, κάνοντας λόγο εμμέσως πλην σαφώς στην επεκτατική πολιτική της, η οποία δεν αφήνει κανένα ουσιαστικό περιθώριο διαλόγου.

 

«Άρα ποτέ. Άρα τί μου λέτε; Θα μείνουμε πάντα σε αυτό; Αυτό μου λέτε; Δηλαδή θεωρείτε ότι είναι σωστό, δηλαδή μου λέτε ότι θέλετε να συνυπογράψω ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα και στο μέλλον η χώρα με τις μεγαλύτερες δαπάνες για όπλα στις χώρες του ΟΟΣΑ» ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/381655600285536