Τσακαλώτος: Οι προκηρύξεις των φοιτητών είχαν επιχειρήματα

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου εναντίον των όσων είπε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος κατα την ομιλία του στη Βουλή αναφορικώς με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος ανέφερε πως ομάδες που δεν έχουν καμμία σχέση με το χώρο των πανεπιστημίων τρομοκρατούν, προπηλακίζουν και βανδαλίζουν κάνοντας την επαναστατική τους γυμναστική.

 

Ο κ. Συρίγος ενδεικτικά έδειξε μερικές από τις αφίσες τους που κολλούν στα πανεπιστήμια. Κάποιες από αυτές αναγράφουν «Κάτω τα ξερά σας», «Βέποντας τους εχθρούς στα πρόσωπα των συμφοιτητών μας», «Στο πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ διεξάγεται πόλεμος».

 

Η ανάδειξη της πραγματικότητας που βιώνουν οι πάντες στα πανεπιστήμια, έκανε τον κ. Τσακαλώτο να επιτεθεί με σφοδρότητα κατά του υφυπουργού Παιδείας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως αυτά που αναγράφονται στις προκηρύξεις, είναι θέματα που συζητιούνται εκτενώς τόσο στην Αμερική όσο και στη Βρετανία και μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει πως «Αυτές τις προκηρύξεις έχουν επιχειρήματα»

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Έχετε, έχετε διαβάσει ποτέ το The New York Review of Books, ή το London Review of Books μια φορά και εκπαιδευτικά άρθρα; Όλα τα ζητήματα ή τα 50% - 60% από τα ζητήματα που αναφέρατε στις προκηρύξεις, στις διακηρύξεις, συζητιούνται όχι μόνο στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Αμερικής και της Βρετανίας αλλά και τους απλούς πολίτες.»

 

«Δεν είπατε αυτό. Η αστυνομία τί θα κάνει; Θα σταματάει αυτές τις προκηρύξεις; Οι προκηρύξεις είχαν επιχειρήματα. Μπορεί να μην σας αρέσαν αυτά τα επιχειρήματα αλλά είχαν επιχειρήματα.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/934797277259140