Τσαβούσογλου για ΗΠΑ: Η ισορροπία στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας έχει αρχίσει να χαλάει

Την σφοδρή του ενόχληση για την διαφαινόμενη πώληση των πολεμικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με την ομόλογό του από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, έκανε λόγο για έλλειψη ισορροπιών στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, κατηγορώντας ευθέως την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε ότι αυτή η ισορροπία έχει αρχίσει επίσης να αλλοιώνεται και στην Κύπρο:

 

«Από την άλλη, το θέμα της παραχώρησης των F-35 στην Ελλάδα είναι μια είδηση που διαβάζουμε κι εμείς στα ΜΜΕ. Αλλά γενικά λέμε το εξής στις ΗΠΑ: Η ισορροπία στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας έχει αρχίσει να χαλάει. Η Αμερική είχε μια πολιτική ισορροπίας. Δυστυχώς και η ισορροπία μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο άρχισε να επιδεινώνεται. Ένας σύμμαχος όπως η Αμερική πρέπει να δώσει προσοχή σε αυτές τις ισορροπίες».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με πάθος εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να υποστηρίζει πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αλλάξουν οι ισορροπίες και ο συσχετισμός δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας έχουν αποτύχει πλήρως.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/877627253425903