Τσίπρας: Εφημερίδες παραγγέλνουν δημοσκοπήσεις και βάζουν όλα τα άλλα στοιχεία, εκτός πρόθεσης ψήφου

Συνεχίζεται αταλάντευτη η πρακτική της εφημερίδας Η Αυγή, της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, να δημοσιεύει δημοσκοπήσεις χωρίς το πιο κρίσιμο κομμάτι τους, την πρόθεση ψήφου.

 

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη τακτική η οποία έχει καθιερωθεί εδώ και πολλούς μήνες, η Αυγή δημοσιεύει μόνον τους πίνακες με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που δείχνουν κάποια ποιοτική φθορά της κυβέρνησης, αποκρύπτοντας το πιο σημαντικό. Τί θα ψήφιζαν οι πολίτες αν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή.

 

Η τελευταία δημοσκόπηση της Palmos Analysis που παραγγέλθηκε για λογαριασμό της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε πως η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία μέτρηση ήταν 11,5 μονάδες, αυξημένη δηλαδή κατά 2,5 μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

 

Με βάση αυτό το γεγονός δεν αποτελεί έκπληξη η εντολή της Κουμουνδούρου προς την εφημερίδα που ελέγχει απολύτως να "θάψει" το πιο σημαντικό πολιτικό εύρημα κάθε δημοσκόπησης. Την πρόθεση ψήφου.

 

Υπήρχαν όμως εποχές που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπνεε τα μένεα και ήταν ιδιαιτέρως οργιλός για τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων της πρόθεσης ψήφου. Απλώς τότε ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν είχε γευτεί ποτέ την εξουσία.

 

Αυτά δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας ως διαπρύσιος κήρυκας της ηθικής:

 

«Έχουν σταματήσει, έχουν σταματήσει οι εφημερίδες που είναι και φιλικά προσκείμενες στην κυβέρνηση. Παραγγέλνουν δημοσκοπήσεις και βάζουν όλα τα άλλα στοιχεία εκτός από την πρόθεση ψήφου πια.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1009344139883195