Τσίπρας για δημογραφικό: Θα λυθεί με την ενσωμάτωση μεταναστών

Την ενσωμάτωση των αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα πρότεινε ως τη λύση για το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Αλέξης Τσίπρας.

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως δεν πρόκειται να ξεπεραστεί η δημογραφική κρίσης της πατρίδος μας εάν δεν ενσωματώσουμε τους ανθρώπους που μετέχουν στην ελληνική παιδεία και στο κοινό γίγνεσθαι:

 

«Η δημογραφική πρόκληση δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά όσο αρνούμαστε να ενσωματώσουμε τους ανθρώπους που ζούνε δίπλα μας, τους ανθρώπους που τους χρειαζόμαστε στον καταμερισμό εργασίας. Ρωτήστε γύρω σας φέτος, δεν υπήρχαν σχεδόν πουθενά χέρια εργασίας. Τους ανθρώπους που μετέχουν στην ελληνική παιδεία και στο κοινό γίγνεσθαι, αλλά εμείς κάνουμε πως δεν τους βλέπουμε και δεν τους αναγνωρίζουμε».

 

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα απλοποιήσει τις εξεταστικές διαδικασίες για την πολιτογράφηση αλλοδαπών χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις καθώς επίσης ότι θα θεσπίσει δειγματοληπτική συνέντευξη για όσους βρίσκονται στην Ελλάδα πάνω από 25 χρόνια και όσους έχουν γεννήσει παιδιά στην Ελλάδα:

 

«Αλλάζουμε τη διαδικασία της πολιτογράφησης, απλοποιώντας την εξεταστική διαδικασία ώστε να αφορά λελογισμένα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά των ανθρώπων και όχι ειδικές γνώσεις που ούτε εμείς που βρισκόμαστε οι περισσότεροι σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα, θα μπορούμε να απαντήσουμε.

 

Και θεσπίζουμε πολιτογράφηση με δειγματοληπτική συνέντευξη για άτομα που έχουν αποδεδειγμένα κλείσει 25 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα και για όσους έχουν γεννήσει παιδιά στην Ελλάδα και αυτά, βάσει του νόμου, έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/3242917965955863