Τσίπρας για τη διπλωματική σχέση Ελλάδας - Ισραήλ

Εξ αφορμής της υπογραφής της ιστορικής Διακυβερνητικής Συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στο Ζάππειο, ας θυμηθούμε τί έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν στην αντιπολίτευση για την στρατηγική συμμαχία μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ.

 

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σχετικά με τα εθνικά μας θέματα έλεγε τα ακόλουθα:

 

«Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε άριστες διμερείς σχέσεις με μία μόνο χώρα. Και ποιά είναι αυτή; Το Ισραήλ. Τη χώρα δηλαδή που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με τρεις γειτονικές χώρες. Υποδεχτήκαμε προχθές μετά Βαΐων και κλάδων ακόμα και αυτό το ακροδεξιό λουλούδι τον κ. Λίμπερμαν, τον οπαδό των εθνοκαθάρσεων. Και όλα αυτά στο όνομα μιας παρωχημένης αντίληψης ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Μόνο που κύριοι της κυβέρνησης η συναναστροφή με τέτοιους φίλους εγκυμονεί βαθύτατους κινδύνους για τη χώρα και το λαό και αναρωτιέμαι με ποιο δικαίωμα κάνατε μια τόσο μεγάλη στροφή στην εξωτερική πολιτική της χώρας, δίχως να ζητήσετε καμμία νομιμοποίηση τουλάχιστον από την εθνική αντιπροσωπεία, δίχως καν να ενημερώσετε κανέναν. Την ίδια στιγμή που αναγνωρίζετε φαντάζομαι ότι βασικό εργαλείο επίλυσης των διαφορών για την Ελλάδα, είναι το Διεθνές Δίκαιο, εσείς επιδιώκετε την υποστήριξη μιας χώρας που παραβιάζει διαρκώς και κατ' εξακολούθηση παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/467828557504723/?t=5