Τσίπρας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρώτη ασχολήθηκε με το πρόβλημα της ασφάλειας στα πανεπιστήμια

Όχι μόνο πλέον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλάζοντας πλήρως το πολιτικό αφήγημα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ πρέσβευε μέχρι πριν λίγες ημέρες, αλλά υποστήριξε επίσης πως πρώτη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκε με το πρόβλημα της ασφάλειας των πανεπιστημίων.

 

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε τα ακόλουθα, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας:
 

«Υπάρχει πρόβλημα ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Δεν μπορεί να διεξαχθεί χωρίς φόβο μια δημόσια συζήτηση με πολιτικούς εκπροσώπους με τους οποίους κάποιες ομάδες διαφωνούν. Είναι γεγονός αυτό. Το παραδέχομαι. Είναι μεγάλο θέμα, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το λύσουμε. Η πρώτη κυβέρνηση που προσπάθησε να αναδείξει το πρόβλημα ήταν η κυβέρνησή μας επί Γαβρόγλου που έκανε ένα πόρισμα. Δεν σας άρεσε. Ασχολήθηκε με το πρόβλημα, όμως. Εκπόνησε ένα πόρισμα γι’ αυτό ακριβώς το πρόβλημα.» Το αναγνωρίζουμε το πρόβλημα. Είναι υπαρκτό το πρόβλημα. Και φυσικά μας απασχολεί»

 

Μόνο που ο τότε υπουργός Παιδείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Γαβρόγλου, εννοούσε πως την ασφάλεια στα πανεπιστήμια πρέπει να την επιβάλλουν οι πανεπιστημιακοί μαζί με το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα.

 

Αυτά δήλωνε ευθαρσώς ο κ, Γαβρόγλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ:

 

«Ιδίως στα πανεπιστήμια, για πάρα πολλά χρόνια, τα προβλήματα αυτά λύνονται από τα μέσα. Αν υπάρχει ένα φοιτητικό κίνημα ρωμαλέο, να μπορεί να προστατεύσει τους χώρους, οι εκπαιδευτικοί, η διοίκηση και τα λοιπά, πάντοτε ξέρουμε τότε ότι τέτοια φαινόμενα δεν παρουσιάζονται.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/968776117283555