Τσίπρας: Κανείς δεν δικαιούται να ψηφίσει "παρών" και να λιποτακτήσει

Ιδιαιτέρως αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει παρών κατά τη διαδικασία επικύρωσης στη Βουλή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για τη μερική οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και των στελεχών του που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Στελέχη και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι αν και η συγκεκριμένη συμφωνία βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει παρών στη διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας με την Αίγυπτο για την τμηματική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

 

Ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στις 3 Δεκεμβρίου 2013 στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνιζε κανείς δε δικαιούται να ψηφίζει παρών, να λιποτακτήσει γιατί θα κριθούμε όλοι από την Ιστορία.

 

Ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

 

«Κανείς δε δικαιούται να ψηφίσει παρών που λέμε έ; Να λιποτακτήσει. Θέλω  τολμηρές αποφάσεις, θα κριθούμε όλοι από την Ιστορία. Κυρίως όμως θα κριθούμε για το αν είχαμε το θάρρος να υπερβούμε τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθοντος και να συνειδητοποιήσουμε τώρα, αυτήν την στιγμή, την ύστατη στιγμή ποιο είναι το συμφέρον της πατρίδας.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/watch/?v=325214645558873&extid=lgTFgWeo7Ga2W9Eb