Τσιπρας: Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας

Πρόταση δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νέο πτωχευτικό νόμο, όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από του βήματος της Βουλής.

 

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε στην ομιλία του στη Βουλή πως είναι αναγκασμένος να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα διότι ο κ. Σταϊκούρας εισηγείται τον νόμο της πτώχευσης και της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Είμαι κύριε υπουργέ αναγκασμένος και κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να αξιοποιήσω τα όπλα που μου δίνει ο κανονισμός της Βουλής, σε τέτοιας ύψιστης σημασίας ζητήματα. Ανακοινώνω λοιπόν στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο - έκτρωμα. Εναντίον του υπουργού που εισηγείται τον νόμο της πτώχευσης και της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών. Τον νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας τους. Τον νόμο που μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται τώρα να άρει της προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.»

 

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσακαλώτος ο οποίος διετέλεσε υπουργός Οικονομικών, είχε υπεραμυνθεί με δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής τη χρησιμότητα των πλειστηριασμών, λέγοντας τα εξής:

 

«Οι πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/469435967350631