Τσίπρας: Οι διαγραφές δεν είναι στη δική μου κουλτούρα

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ανυπολόγιστη ζημιά που προκάλεσε σε επικοινωνιακό επίπεδο στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος χωρίς περιστροφές δήλωσε πως εξαιτίας των αλλαγών που έκανε στον Ποινικό Κώδικα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη της Χρυσής Αυγής που ήταν κατηγορούμενοι στην πολύκροτη υπόθεση, θα απολαύσουν καλύτερης ποινικής μεταχείρισης.

 

Αργά χθες το βράδυ με μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέγραψε τον κ. Κοντονή, μολονότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος, καθώς μόνο ο πρόεδρος του κόμματος ή η τοπική οργάνωση έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν.

 

Όταν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είχε ερωτηθεί σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη δημόσια τηλεόραση για το αν θα προχωρούσε σε διαγραφές, ο κ. Τσίπρας είχε απαντήσει κατηγορηματικώς πως δεν είναι στην κουλτούρα ούτε του ίδιου, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ οι διαγραφές.

 

Ο κ, Τσίπρας είχε δηλώσει τα ακόλουθα:

 

«Δεν είναι αυτό στην κουλτούρα του δικού μας κόμματος, ούτε στη δικιά μου κουλτούρα. Στην κουλτούρα του δικού μας κόμματος και στη δικιά μου κουλτούρα είναι ο διάλογος, είναι η συζήτηση, είναι οι πολιτικές αποφάσεις και τα συλλογικά όργανα. Το δικό μας καταστατικό της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν προβλέπει ότι ο πρόεδρος διαγράφει, υπάρχουν όργανα που το κάνουν αυτό. Αλλά είναι μακρυά από μένα αυτή η κουλτούρα.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/392030235535007