Τσίπρας: Όταν σταματήσεις να στηρίζεις μια κυβέρνηση είσαι αποστάτης, όχι το αντίθετο

Μετά την ανακοίνωση της υπουργοποίησης του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ και υπουργού Εθνικής Αμύνης Ευάγγελου Αποστολάκη επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη θέση του επικεφαλής στο νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβη σε μία ιδιαιτέρως επιθετική ανακοίνωση κατά του κ. Αποστολάκη κατονομάζοντάς όχι μόνον ως αποστάτη αλλά κατηγορώντας ότι εξαγοράστηκε:

 

«Ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης.»

 

Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα όσοι δεν τον στηρίζουν είναι αποστάτες, προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα πως δεν είναι πια πρωθυπουργός. Ας θυμηθούμε τί έλεγε περί αποστασίας και αποστατών όσο ήταν πρωθυπουργός:

 

«Ιστορικά ο όρος αυτός έχει καθιερωθεί για να περιγράψει την κίνηση βουλευτών που στηρίζουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αποχωρήσουν από αυτήν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των αντιπάλων της κυβέρνησης, όχι το αντίθετο. Αυτοί που ρίχνουν μια κυβέρνηση ιστορικά είναι οι αποστάτες, όχι αυτοί που μένουν για να στηρίξουν μια κυβέρνηση, να ολοκληρώσει το έργο της, να προχωρήσει μπροστά, να δικαιώσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/369761437977195