Τσίπρας στη συγκέντρωση για τη δίκη της Χ.Α

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στο Εφετείο ενόψει της αποφάσεως του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, χαιρετίσε την ιστορική καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

 

Δίνοντας έμφαση στη χρονική διάρκεια των επτά ετών που χρειάστηκε να ολοκληρωθεί η δίκη, πέντε σχεδόν από τα οποία αφορούσαν την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση

 

«Σήμερα ο λαός της Αθήνας δίνει τη δική του ετυμηγορία. Επί επτά ολόκληρα χρόνια αυτό το βάρος, αυτό το άχθος το κουβαλούσε σχεδόν μόνη της αυτή η ηρωική μορφή, η Μάγδα Φύσσα. Σήμερα παίρνουμε όλοι μαζί λίγο από αυτό το άχθος. Αυτό το άχθος, για τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία του, δεν είναι αθώοι το γνωρίζουμε πολύ καλά, για τη δράση τους, για τις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες, για τη δηλητηρίαση της ελληνικής κοινωνίας με μίσος και διχασμό. Ελπίζουμε και η Δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει και αυτή την ετυμηγορία που πρέπει. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού όμως, είναι εγκληματική οργάνωση και θα πάει εκεί που πρέπει, δηλαδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, έτσι όπως αρμόζουν οι αγώνες αυτού του λαού, η ιστορία αυτού του τόπου”.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/870869063446624