Τσίπρας: Θα καταψηφίσουμε και θα αλλάξουμε τη συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας

Την απόφασή του να καταψηφίσει την αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας έκανε γνωστή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

 

«Εμείς θα είμαστε συνεπείς όπως ήμασταν συνεπείς στις αξίες και στις αρχές μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και στο μέλλον» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Και η Ιστορία θα είναι συνεπής μαζί του.

 

«Αυτή η συμφωνία δεν εξασφαλίζει εγγυήσεις για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δε συνεισφέρει ούτε ένα ένα ευρώ στην αμυντική μας βιομηχανία, μας απομακρύνει από μία προοπτική έντιμης λύσης και αποκλιμάκωσης με την Τουρκία, μας εμπλέκει σε συγκρούσεις πολύ πέρα από την περιοχή μας, για αυτό το λόγο αυτην την συμφωνία θα την καταψηφίσουμε και αξιοποιώντας το άρθρο 31, αυτήν την συμφωνία κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας εμείς θα την αλλάξουμε εις ότι αφορά, εις ότι αφορά την παρουσία Ελλήνων στρατιωτών στο εξωτερικό. Με δική μας ευθύνη οι Έλληνες στρατιώτες θα πολεμούν για να υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα και την κυριαρχία της χώρας, όχι στην Αφρική, όχι έξω από τη χώρα, όχι υπό τις διαταγές άλλων, άλλων δυνάμεων. Εμείς θα είμαστε συνεπείς όπως ήμασταν συνεπείς στις αξίες και στις αρχές μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και στο μέλλον.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/884735232212729