Τσίπρας: Βεβαίως μερική οριοθέτηση με Αίγυπτο. Τμηματικά θα πάμε

Μετά τη χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωση που εξέδωσε εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης.

 

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει μέσω της επίσημης ανακοίνωσής του ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι «Μία συμφωνία άρον - άρον με την Αίγυπτο που δημιουργεί επικίνδυνα προηγούμενα για τις εθνικές μας θέσεις» και πως «Η κυβέρνηση βιάστηκε να αποδεχθεί μειωμένη επήρεια για την Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί του Αιγαίου, αλλά και να κάνει αποδεκτή τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ρόδου.»

 

Ο Αλέξης Τσίπρας στις 10 Ιουνίου, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει κατά τη διάρκεια του 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως είναι υπέρ της τμηματικής οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δηλώσει τότε τα ακόλουθα:

 

«Το κρίσιμο κατά τη γνώμη μου, πρέπει να διαμορφώσουμε εθνική στρατηγική. Πρέπει αυτή η συμφωνία να οδηγήσει σε άμεση διαπραγμάτευση και με την Αίγυπτο, για τη διαμόρφωση αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Αλλά, να προχωρήσουμε τώρα.»

 

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν θα πρέπει να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση αποκλειστικής οικονομικής ζώνης με την Αίγυπτο έστω και τμηματικά, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος:

 

«Ναι βεβαίως. Μερική οριοθέτηση, τμηματικά θα πάμε.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/watch/?v=215407286563604