Τζανακόπουλος: Θα αναστείλουμε το Χρηματιστήριο Ενέργειας μονομερώς

Αποτελεί πλέον αξίωμα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εμφορούνται από επαναστατικές ιδέες μόνον όταν βρίσκονται στα έδρανα της αντιπολιτεύσεως, γιατί η πραγματικότητα είναι πως όσο κυβερνούν υπογράφουν ό,τι τους ζητηθεί και με τα δύο χέρια.

 

Ένα ακόμα επεισόδιο της αυτογελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ παίζεται τον τελευταίο καιρό με φόντο την πρότασή του για αναστολή λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας το οποίο νομοθέτησε ως κυβέρνηση.

 

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν αυτός που στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN επιχείρησε αυτήν τη φορά να πείσει τους πολίτες για το απολύτως ρεαλιστικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατείνονται τα στελέχη του κόμματος.

 

Εκεί είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου για το φλέγον ζήτημα των τιμών της ενέργειας.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρχικώς επισήμανε τις προτάσεις του κόμματός τους για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, προτάσεις που έχουν ως ακρογωνιαίο λίθο την αναστολή της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας:

 

«Αν δε δείτε τις προτάσεις του κυρίου Τσίπρα σε σχέση με την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, μιλά για πλαφόν στα κέρδη, μιλάει για αναστολή της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και για αποσύνδεση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από το φυσικό αέριο».

 

«Πιστεύετε ότι είναι ρεαλιστικό η αναστολή;» ρώτησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

 

«Βεβαίως, είναι απολύτως ρεαλιστικό, είναι απολύτως ρεαλιστικό». απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Θα πάμε στην Ολλανδία και θα το κλείσουμε; Πώς θα το κάνουμε;» επέμεινε η κα Ασημακοπούλου.

 

«Αναστολή του Χρηματιστηρίου Ενέργειας στην Ελλάδα» απάντησε εκνευρισμένος ο κ. Τζανακόπουλος.

 

Σημειώνεται ότι στις 17 Ιουνίου 2022 ο ίδιος ο κ. Τζανακόπουλος δήλωνε στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε όπως έπρεπε το Χρηματιστήριο Ενέργειας, καθότι επρόκειτο για κοινοτική οδηγία.

 

Ο διάλογος μεταξύ των δύο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε φτάνοντας στην ουσία του ζητήματος.

 

«Κύριε Τζανακόπουλε, πιστεύετε ειλικρινά ότι μπορεί να ανασταλεί;» ρώτησε η κα Ασημακοπούλου.

 

«Βεβαίως, βεβαίως, το πιστεύω ειλικρινά, ειλικρινά» αποκρίθηκε.

 

Μάλιστα τόνισε με έμφαση πως η αναστολή του Χρηματιστηρίου Ενέργειας θα είναι μονομερής ενέργεια της Ελλάδος και δε χρειάζεται να ζητηθεί άδεια από κανέναν.

 

Δημοσιογράφος που συμμετείχε στην συζήτηση αναρωτήθηκε γιατί οι υπόλοιπες χώρες δεν σπεύδουν να υιοθετήσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ευαγγελίζεται χαμηλή τιμή ρεύματος μέσω της μονομερούς ενέργειας αναστολής του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

 

«Οι άλλες χώρες δεν ξέρω τί κάνουνε» δήλωσε με αυταρέσκεια.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 20 Απριλίου 2022, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παρεχώρησε στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, δήλωσε πως η νομοθέτηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας αποτελούσε μονόδρομο διότι ήταν ευρωπαϊκή οδηγία:

 

«Το Χρηματιστήριο Ενέργειας είναι ευρωπαϊκή οδηγία. Άρα λοιπόν οποιαδήποτε κυβέρνηση και να ήτανε το '18 που νομοθετήθηκε θα το νομοθετούσε.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/663842218649936