Τζανακόπουλος: Θα εκκαθαρίσουμε μηχανισμούς στο δημόσιο που φέρνουν εμπόδια στον ΣΥΡΙΖΑ

Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως. Αυτό φρόντισε να τονίσει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως όταν επιστρέψουν στην εξουσία θα προβούν σε εκκαθαρίσεις στη δημόσια διοίκηση, υπενθυμίζοντας τοις πάσι τί εννοεί ο Αλέξης Τσίπρας και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της αξιματικής αντιπολίτευσης όταν μιλούν για στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά.

 

Παίρνοντας την σκυτάλη από μια πληθώρα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία δηλώνουν χωρίς περιστροφές πως ο απώτατος σκοπός τους είναι να ελέγξουν τους περίφημους αρμούς της εξουσίας, ο κ. Τζανακόπουλος ομολόγησε με απολύτως κυνικό τρόπο πως «Θα πρέπει να εκκαθαριστούν εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης για να μπορεσει να βασιλεύσει η αξιοκρατία, να βασιλεύσει η δημοκρατία, να βασιλεύσει η βούληση του ελληνικού λαού.»

 

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε για μία εισέτι φορά όσα σκέφτεται ενδομύχως ο κύκλος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για το ποια θα είναι η στάση τους απέναντι στη δημοκρατία και τους θεσμούς, με απώτατο σκοπό να τους χειραγωγήσουν για ίδιον όφελος:

 

«Χρειάζονται συγκεκριμένες και πολύ τολμηρές παρεμβάσεις έτσι ώστε να σπάσουν αυτά τα δίκτυα εξουσίας στο εσωτερικό του ελληνικού διοικητικού μηχανισμού. Εκεί που πρέπει να πούμε ότι και εξαιτίας ας πούμε των πιέσεων των μνημονιακών και εξαιτίας των ειδικών καταστάσεων της περιόδου 2015 - 2019, δεν κάναμε όλα όσα θα θέλαμε να έχουμε κάνει. Νομίζω ότι επιτρέψαμε σε μεγάλο βαθμό ή ανεχτήκαμε πολυπλόκαμους και βαθείς μηχανισμούς να φιλτράρουν πολιτικές επιλογές, να φρενάρουν πολιτικές επιλογές, να δημιουργούν εμπόδια σε συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές και τούτο νομίζω το βρήκαμε σε μεγάλο βαθμό μπροστά μας. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος, τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν για να μπορεσει να βασιλεύσει η αξιοκρατία, να βασιλεύσει η δημοκρατία, να βασιλεύσει η βούληση του ελληνικού λαού.»

 

Δείτε το video: