Τζούφη: Είμαστε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αλλά θα καταψηφίσουμε την τροπολογία

Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού που διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε το περίφημο νοητικό πείραμα της γάτας του Σρέντινγκερ.

 

Μόνον έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος το θέατρο του παραλόγου που εκφράζεται μέσω των θέσεων των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικώς με την ανάγκη της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού εργαζομένων συγκεκριμένων επαγγελμάτων, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

 

Πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, η οποία κατά την παρουσία της στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, υπερασπίστηκε ταυτοχρόνως και την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και το δικαίωμα άρνησης των εργαζομένων συγκεκριμένων επαγελμάτων να μην εμβολιάζονται:

 

«Πράγματι θα πρέπει σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και υπηρεσίες, όπως είναι η νοσηλεία των ασθενών, η φροντίδα των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων, αυτές να εκτελούνται αποκλειστικά από εμβολιασμένο προσωπικό. Αυτό είναι απολύτως θεμιτό με τους όρους της επαγγελματικής ηθικής και δεοντολογίας και πάνω απ' όλα με όρους προστασίας της δημόσιας υγείας.»

 

Συνέχισε όμως λέγοντας πως δε θα ψηφίσουν την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κατηγορίες εργαζομένων γιατί δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας οι οποίες θα εξασφαλίζουν το εισόδημα και την εργασία αυτών που αρνούνται να εμβολιαστούν.

 

Ο παρουσιαστής της εκπομπής φανερώς μπερδεμένος, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων και την ίδια στιγμή να τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένους χώρους.

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταψηφίσει την συγκεκριμένη τροπολογία και πως τα άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν είτε θα έπρεπε να μετακινηθούν σε άλλη θέση ή να εργάζονται μέσω τηλεεργασίας.

 

Θέτοντας ένα πρακτικό ερώτημα, ο παρουσιαστής της εκπομπής ρώτησε την κα. Τζούφη πώς είναι δυνατόν να εργαστεί μέσω τηλεεργασίας κάποιος που εργάζεται σε δομή φροντίδας ηλικιωμένων.

 

Η απάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ακόλουθη:

 

«Κοιτάξτε, μπορεί να κάνει κάποιο διοικητικό έργο, υπάρχουν δυνατότητες που μπορεί αυτοί οι εργαζόμενοι να χρησιμοποιηθούν χωρίς να έχουν άμεση επαφή με τους ασθενείς.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/229068155736392