Τζούφη: Αν γίνουμε κυβέρνηση θα αλλάξουμε τη συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

Στη γνωστή ρητορική και πρακτική του ακράτου λαϊκισμού προσέφυγε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής του Μερόπη Τζούφη, αναφορικώς με τη δέσμευση της Ελλάδος στην αμυντική συμφωνία που υπέγραψε με τη Γαλλία.

 

Η κα. Τζούφη εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης που είχε με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κυρανάκη στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BlueSky δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα αλλάξει την αμυντική συμφωνία.

 

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κυρανάκης στην συζήτηση που περιστρεφόταν γύρω από την αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας, είπε πως είναι σίγουρος πως αν ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός όχι μόνο δε θα αλλάξει αυτήν την συμφωνία αλλά θα πάει ξανά να κάνει αγκαλιές με τον Μακρόν και θα πάρει πίσω αυτά που έλεγε προεκλογικά.

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε μιλώντας για το αποικιοκρατικό παρελθόν της Γαλλίας στην Αφρική:

 

«Τα εκστρατευτικά σώματα της Γαλλίας έχουν μακρά ιστορική παράδοση αποικιοκρατικών, δραματικών γεγονότων σε μία σειρά από χώρες της Αφρικής. Μάλλον τα αγνοείτε. Με μισθοφόρους, έτσι; Το τελευταίο εκστρατευτικό σώμα που υποχρεώθηκε σε δύσκολες συνθήκες η Ελλάδα, ήταν στην Κορέα.»

 

Τότε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρώτησε ευθέως τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αν θα αλλάξουν την συμφωνία.

 

«Δεν συμφωνούμε. Σε αυτό το κομμάτι, βεβαίως είναι η απάντηση. Δε συμφωνούμε να φεύγουν εκστρατευτικά σώματα. Άμα γίνουμε κυβέρνηση βεβαίως. Δε θα στέλνουμε Έλληνες στρατιώτες στο εξωτερικό λέω. Λέω, Έλληνες στρατιώτες δε θα πηγαίνουν σε εκστρατευτικά σώματα» ήταν η απάντηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ήταν βγαλμένη μέσα από την ένδοξη περίοδο του αντιμνημονιακού του αγώνα, ο οποίος όμως κατέληξε στην ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από τους ίδιους που ορκίζονταν ότι δε θα ψηφίσουν ποτέ Μνημόνιο.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/865979290773258