(Βίντεο) Ο νομικός σύμβουλος του νέου διοικητή ΕΦΚΑ χρωστάει 100.000 ευρώ από εισφορές

Την βαρύτατη καταγγελία ότι ο νομικός σύμβουλος του νέου διοικητή ΕΦΚΑ χρωστά 100.000 εισφορές έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια της ακρόασης του νέου διευθυντή του ΕΦΚΑ Λάμπρου Σέμπου στη Βουλή.

 

 

 

 

 

 

Ειδικότερα, ο Γιάννης Βρούτσης κατήγγειλε πως ο νομικός σύμβουλος του νέου διοικητή, Παναγιώτης Καραμπούλιας χρωστούσε 100.000 ευρώ στο ταμείο των Νομικών όταν διορίστηκε απο την κυβέρνηση για να “καλλιεργήσει την ασφαλιστική συνείδηση”.

 

«Το επιβεβαιώνετε, ότι ο άνθρωπος που διορίσατε ως ασπίδα στο ασφαλιστικό σύστημα είναι ο άνθρωπος που χρωστάει 100.000 ευρώ συνειδητά γιατί δεν πιστεύει στην ασφαλιστική συνείδηση», είπε και εκτίμησε ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ηθικό ζήτημα.

 

Ο κ. Βρούτσης προσκόμισε στην επιτροπή  και το σχετικό ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο διορίστηκε ο Παναγιώτης Καραπούλιας, δικηγόρος από το Αγρίνιο.

 

 

 

 

 

Τι απαντά

 

Απαντώντας ο Λ. Σέμπος κάλυψε απόλυτα τον πρώην συνεργάτη του λέγονας πως “δεν είναι από τους ανθρώπους, που συνειδητά συνειδητά υπονομεύει, που δεν έχει ασφαλιστική συνείδηση και δεν πληρώνει.

 

“Είναι ένας δικηγόρος ο οποίος δικηγορεί από το 1981, έχει μεταπτυχιακές σπουδές, κατέχει το εργατικό και το ασφαλιστικό δίκαιο, είναι άνθρωπος εργατικός, συνεισέφερε και βοήθησε πολύ στην συμβολή του εκεί” είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο σημείωσε ότι θεωρεί σοβαρό το ζήτημα ότι χρωστάει ασφαλιστικές εισφορές τονίζοντας όμως είχε υποβάλει αίτηση διακανονισμού και ρύθμισης από τον Αύγουστο του 2017.

 

“Αυτό εκκρεμούσε, το αίτημα του και πριν από δύο με τρεις μήνες, ο ίδιος είπε ότι θα παραιτηθεί. Πράγματι, υπέβαλε την παραίτηση του και στο έγγραφο της παραίτησης του, λέει πως δεν θέλει να τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκής ρύθμισης η αντιμετώπισής”.
Στο θέμα επέμεινε ο Γιάννης Τραγάκης λέγοντας πως ο Π. Καραμπούλιας διορίστηκε στον Γενάρη του 2017 ενώ γνώριζε ήδη ο Λ. Σέμπος τις ασφαλιστικές του εκκρεμότητες.

 

Απαντώντας ο Λ. Σέμπος  υποστήριξε τον πρώην συνεργάτη του λέγοντας πως δεν του είχε ζητήσει ασφαλιστική ενημερότητα όταν τον διόρισε.

 

Ωστόσο και ο Νίκος Βούτσης επιχείρησε να υπερασπιστεί τον Π. Καραμπούλια λέγοντας πως είναι πολύ φυσικό στην Ελλάδα της κρίσης ορισμένοι επαγγελματίες να χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία. Τελικά, η τοποθέτηση του κ. Σέμπου στην διοίκηση του ΕΦΚΑ έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή ΔΕΚΟ.