Βίτσας: Εγώ θα ρωτούσα τον επικεφαλής της ΕΥΠ δημόσια ποια προγράμματα παρακολούθησης έχει

«Εγώ δεν είμαι σ' αυτήν την Επιτροπή αλλά τον κύριο Κοντολέων θα τον ρώταγα το εξής. Η ΕΥΠ ποια προγράμματα παρακολούθησης έχει;»

 

Αυτή είναι η ερώτηση που θα έκανε δημοσίως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είχε διετελέσει σε ιδιαιτέρως κρίσιμη θέση ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ερωτήθηκε από την παρουσιάστρια της εκπομπής αν θέλει και ο ίδιος στην συνεδρίαση στην οποία θα μιλήσει ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, να μιλήσει μπροστά στις κάμερες με αποτέλεσμα να μπορεί να τον παρακολουθήσει ο καθένας.

 

«Γιατί δεν μπορεί;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Γιατί είναι ο επικεφαλής της ΕΥΠ. Έχετε δει πολλούς επικεφαλής της ΕΥΠ εν ενεργεία να κάνουν δηλώσεις;» του απάντησε η παρουσιάστρια.

 

Φτάνοντας ένα βήμα παραπέρα δηλωσε ευθαρσώς ότι θα ρωτούσε τον επικεφαλής της ΕΥΠ μπροστά στις κάμερες ποια προγράμματα παρακολούθησης χρησιμοποιεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών:

 

«Εγώ δεν είμαι σ' αυτήν την Επιτροπή αλλά τον κύριο Κοντολέων θα τον ρώταγα το εξής. Η ΕΥΠ ποια προγράμματα παρακολούθησης έχει;»

 

Το μέγεθος της αφέλειας προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου που συμμετείχε στην συζήτηση. Απευθυνόμενος στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε αν βρίσκει καλή ιδεά να ενημερωθούν οι τουρκικές υπηρεσίες για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

 

«Για να γίνει αυτή ανοιχτή η συνεδρίαση θα είμαστε και όλοι προσεκτικοί» ήταν η αφοπλιστική απάντηση του βουλευτής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

 

Η σύγχυση στο μυαλό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κοινοποίηση τοις πάσι διαβαθμισμένων πληροφοριών που αφορούν την ασφάλεια της χώρας, λειτουργεί ως αγλάισμα και εκθείαση της δημοκρατίας, αποδεικνύει όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την σοβαρότητά τους.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/381933740749964