Βίτσας: Αν γίνουμε κυβέρνηση θα προσθέσουμε νέα συμφωνία με τη Γαλλία

Συνεχίζοντας την παράσταση της συναδέλφου του, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, η οποία χθες δήλωσε ανερυθριάστως πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα αλλάξει την αμυντική συμφωνία Ελλάδος - Γαλλίας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ανακοίνωσε πως αν γίνουν κυβέρνηση θα προσθέσουν νέα συμφωνία με τη Γαλλία.

 

Σε συνέντευξη που παρεχώρησε στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Status FM 107,7, ερωτήθηκε από τον παρουσιαστή της εκπομπής αν συντάσσεται με τη δήλωση της κα. Τζούφη η οποία ρητώς υποστήριξε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταψηφίσει την συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας και όταν γίνουν κυβέρνηση θα την αλλάξουν.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

 

«Τώρα τί θα γίνει μετά, είναι μετά. Το μετά είναι μετά, εδώ μιλάμε για τα σημερινά. Και σας λέω το εξής, ναι θα περάσει η συμφωνία και η συμφωνία θα ισχύει. Προσέξτε, εμείς θα προσθέσουμε μια νέα συμφωνία η οποία θα έχει να κάνει με τα ζητήματα που σας είπα, θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον. Εκεί θα δοκιμαστεί και η διάθεση της τότε κυβέρνησης της Γαλλίας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα στο 2022 η Γαλλία έχει προεδρικές αλλαγές. Της τότε κυβέρνησης της Γαλλίας να υπογραφεί μια νέα συμφωνία που θα προβλέπει αυτά τα πράγματα και θα αποτρέπει θα έλεγε κανένας να στείλουμε εκστρατευτικό σώμα.»

 

Και κατέληξε λέγοντας:

 

«Η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις όλες έχουν αποδείξει ότι είναι δυνάμεις εξόχως πατριωτικές.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://twitter.com/omadaalithias/status/1446062901563961349