Βλάχος (ΚΙΝΑΛ): Μας ενοχλεί η λέξη "λαθρομετανάστες", μην συγκρίνετε τότε που την λέγαμε και εμείς.

Αντιπαράθεση προκλήθηκε μεταξύ του Παναγιώτη Βλάχου, Γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής και του Νίκου Ρωμανού, Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κατά την παρουσία τους στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BlueSky.

 

Αφορμή στάθηκε η χρήση των λέξεων λαθρομετανάστης και λαθρομετανάστευση. Ο κ. Βλάχος απευθυνόμενος στον κ. Ρωμανό και σχολιάζοντας τη χρήση των συγκεκριμένων λέξεων που είχε κάνει νωρίτερα, δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Τουλάχιστον σε ότι αφορά τη μεταχείριση των ανθρώπων οφείλουμε να υπακούμε σε κάποιες ανθρώπινες και πανανθρώπινες αξίες τις οποίες τις έχουμε ενσωματώσει στο Σύνταγμά μας και υπάρχουν και στο Ευρωσύνταγμα. Αν λοιπόν εσείς θεωρείτε ότι αυτό λέγεται λαθροεποικισμός, αν λέγεται λαθρομετανάστευση ή δεν ξέρω εγώ τί άλλο λέγεται και θέλετε στα σύνορα να διώχνετε τους ανθρώπους, είναι τελείως διαφορετική ιστορία.»

 

Στην ερώτηση του κ. Ρωμανού αν ενοχλεί το Κίνημα Αλλαγής η λέξη λαθρομετανάστευση, ο κ. Βλάχος απάντησε:

 

«Φυσικά μας ενοχλεί, δεν είναι αποδεκτή, δεν είναι αποδεκτή.»

 

Όταν ο κ. Ρωμανός επανήλθε λέγοντας αν τους ενοχλούσε όταν ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποιούσε τη λέξη λαθρομετανάστης, ο κ. Βλάχος έδωσε την εξής απάντηση:

 

«Μην συγκρίνετε το 2008, μην συγκρίνετε το 2008 που δεν έμπαινε κανένας στη χώρα με τις μέρες σας όπου γινόταν χαμός.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/watch/?v=315461386383114&extid=RR4cpEFVRPuIU25P