Βούτσης: Όταν η Τασία είπε ότι οι μετανάστες εξαφανίζονται εννοούσε ότι διοχετεύονταν στην Ευρώπη

Μία διαφωτιστική επεξήγηση προσπάθησε να δώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης σχετικώς με την περίφημη απάντηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στον τότε δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για το τί συνέβαινε με όσους εισέβαλαν στην Ελλάδα το 2015 επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής του είχε απαντήσει πως απλώς εξαφανίζονταν και πήγαιναν στην Ευρώπη χωρίς να γνωρίζει το πώς.

 

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής την περίοδο 2015 - 2019 υποστήριξε πως με αυτήν της την απάντηση η κα. Χριστοδουλοπούλου εννοούσε ότι διοχετεύθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εκεί που έπρεπε να διοχετευθούν, τονίζοντας πως είχαν ευθύνη οι ευρωπαϊκές χώρες να δεχθούν πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα, λόγω της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

 

Τέλος διαμαρτυρήθηκε εντόνως επειδή τα βόρεια σύνορα της Ελλάδος είναι πλέον κλειστά μετά τα γεγονότα του 2015, αφήνοντας να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς πως οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν δικαίωμα να ελέγχουν ποιος διασχίζει τα σύνορά τους διότι ο ανθρωπισμός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που καθορίζει την πολιτική εθνικής ασφαλείας της κάθε χώρας:

 

«Όταν σας είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου τότε κύριε Καμίνη -δεν το ξέρουν ίσως οι υπόλοιποι συνάδελφοι- ότι εξαφανίζονται, ξέρετε πολύ καλά ότι είχε ανοίξει ένας διάδρομος στα βόρεια σύνορα και άλλος διάδρομος απ' όπου διοχετεύθηκαν πραγματικά εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εκεί που θα έπρεπε να διοχετευθούν. Δηλαδή προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να πάρουν και αυτές το μερίδιο της ευθύνης τους. Μας κλείσανε τα σύνορα, είμαστε σε καθεστώς κλειστών συνόρων και μας έχουν επιβάλλει αυτή τη διαδικασία του να φυλάσσουμε δήθεν τις Θερμοπύλες.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/895188728087643