Ξανθόπουλος: Το παιδάκι που πέθανε είχε όνομα και είναι γεγονός

«Το παιδάκι που πέθανε είχε όνομα, πέθανε, είναι γεγονός» δήλωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Θεόφιλος Ξανθόπουλος, συνεχίζοντας τη γνωστή τακτική ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με όσους ισχυρίζονται πως υπάρχει νεκρό παιδί στη νησίδα του Έβρου.

 

Μολονότι οι γονείς του φερόμενου νεκρού κοριτσιού αρνήθηκαν την πρόταση των ελληνικών αρχών για εκταφή του παιδιού ώστε να έχει μία αξιοπρεπή κηδεία και αποδείχτηκε ότι όλα τα δηλωμένα και καταγεγραμμένα παιδιά τελικώς συγκεντρώθηκαν στο ΚΥΤ Έβρου, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εργαλειοποιεί το ζήτημα.

 

Ο κ. Ξανθόπουλος κατά την παρουσία του στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης κατηγόρησε την Ελλάδα για ευθύνες αναφορικώς με τον ισχυριζόμενο θάνατο του κοριτσιού στη νησίδα του Έβρου:

 

«Το παιδάκι που πέθανε είχε όνομα, πέθανε, είναι γεγονός. Το να προσπαθούμε σήμερα να αποσείσουμε τις ευθύνες, τις όποιες ευθύνες έχει η ελληνική κυβέρνηση για την πλημμελή της αντίδραση δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου που θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει η χώρα».

 

Όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου ο οποίος συμμετείχε στην συζήτηση του επισήμανε πως ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την Ελλάδα να εισβάλει σε ξένο έδαφος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

 

«Βεβαίως, κύριε συνάδελφε ξαναλέω. Έπρεπε να υπάρξει διακρατική συνεργασία και πρωτοβουλία. Ξέρετε ότι πολλές φορές...»

 

Ο κ. Χατζηβασιλείου του υπενθύμισε ότι οι ελληνικές αρχές είχαν ειδοποιήσει τρεις φορές τις αντίστοιχες τουρκικές για την ύπαρξη των 38 αλλοδαπών σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο.

 

Η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν: «Ακριβώς».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/415517294024144