Ξυδάκης για δήλωση Τραμπ κατά της Τουρκίας με καρέκλα και χωρίς

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, άσκησε δριμεία κριτική κατά του κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι δεν πήρε καν μια δήλωση συμπάθειας από τον Τραμπ για την ανάμειξη της Τουρκίας στη Μεσόγειο.

 

Ο ίδιος ο κ. Ξυδάκης είχε δηλώσει σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 στις 18 Οκτωβρίου 2017 ότι ποτέ, κανείς Αμερικανός Πρόεδρος δεν έχει στραφεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με Έλληνα Πρωθυπουργό εναντίον τρίτης χώρας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε τα ακόλουθα:

 

«Δεν ανακοινώνονται γεωπολιτικές στροφές στις συνεντεύξεις τύπου, πρώτον. Δεύτερον, ποτέ κανείς Αμερικανός Πρόεδρος δεν έχει βγει σε κοινή συνέντευξη τύπου, σε κοινή δημόσια εμφάνιση με Έλληνα πρωθυπουργό και να στραφεί εναντίον τρίτης χώρας και υπέρ της Ελλάδος. Ουδείς. Κανένας ηγέτης, καμίας χώρας, ποτέ».

 

Και συνέχισε λέγοντας:

 

«Πρέπει να είμαστε λιγάκι προσεκτικοί, να μην υπεραναλύουμε τον κώνωπα και να μη δημιουργούμε προσδοκίες οι οποίες ουδέποτε έχουν δημιουργηθεί και ουδέποτε έχουν εκπληρωθεί γιατί δεν μπορούν να γίνουν. Είπε ο Πρόεδρος Μακρόν ή ο απελθών Γάλλος Πρόεδρος κάτι συγκεκριμένο εναντίον της Τουρκίας και υπέρ της Ελλάδος; Δε λέγονται αυτά τα πράγματα. Είναι σύμμαχοι και με τους δύο. Η Αμερική μπορεί να μην είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο η σχέση της με την Τουρκία αλλά δεν μπορεί να στραφεί εναντίον συμμάχου, να λάβει σε μια διμερή διαφορά, σε μια διμερή δύσκολη θέση το μέρος του ενός ή του άλλου, τουλάχιστον φανερά. Παρασκηνιακά μπορεί να βοηθά να επιλύονται ζητήματα και τα λοιπά. Δηλαδή μην ζητάμε πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ και ούτε πρόκειται να γίνουν».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/555476285182204/?t=85