Ξυδάκης: Τα συνθήματα "Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" και "Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι" έχουν βάση

Άνοιξε πάλι ο οχετός των ύβρεων και της χυδαιότητος από τους εκφραστές της επίσημης γραμμής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Αυτήν τη φορά από το διευθυντή του κομματικού ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ Στο Κόκκινο 105.5, Νίκο Ξυδάκη, ο οποίος μιλώντας ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωσε που οργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας, ανέφερε πως τα συνθήματα "Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" και "Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι" έχουν βάση και μάλιστα δικαιολογημένη.

 

Ο κ. Ξυδάκης σπεύδοντας εκ των προτέρων να αποσαφηνίσει πως ο ίδιος λόγω προφανούς ηθικής υπεροχής δεν ανήκει στους δημοσιογράφους που κάποιοι τους χαρακτηρίζουν με αυτόν τον τρόπο, υπογράμμισε πως «Δεν υπάρχει καμμία άλλη επαγγελματική κατηγορία μετά τους μπάτσους που να έχει να έχει εμπεδωθεί "Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι", "Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι"».

 

Υπηρετώντας πιστά τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής του τόπου, επιχείρησε -αφού πρώτα αναφέρθηκε τόσο στους αστυνομικούς όσο και στους συναδέλφους του με αυτές τις απαξιωτικές εκφράσεις- να αμβλύνει τις εντυπώσεις δηλώνοντας πως δεν είναι υπέρ του τσουβαλιάσματος για κανέναν επαγγελματικό κλάδο:

 

«Βρεθήκαμε το '11, '12, '13 με ποσοστά ανεργίας στους δημοσιογράφους με ποσοστά ανεργίας 30%, 40% και 50%, αναλόγως πώς το μελετούσες. Και με ανθρώπους που ήταν 50 χρονών και 54 χρονών και θέλανε πέντε ή έξι χρόνια να βγούνε στην σύνταξη να μην έχουν το πιο στοιχειώδες μεροκάματο. Αυτά δεν τα ξέρει πολύ κόσμος διότι και γιατί να τα ξέρει και γιατί δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό είναι καχύποπτοι με τους δημοσιογράφους και εχθρικοί, εξού και το "Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι".»

 

«Δεν υπάρχει καμμία άλλη επαγγελματική κατηγορία μετά τους μπάτσους που να έχει να έχει εμπεδωθεί "Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι", "Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι". Δεν είμαι υπέρ του τσουβαλιάσματος για κανέναν επαγγελματικό κλάδο, για καμμιά επαγγελματική κατηγορία αλλά η καχυποψία αυτή του κόσμου και η δυσπιστία και η αρνητική στάση έχει βάσεις. Δυστυχώς, δυστυχέστατα για μας που 'μαστε δημοσιογράφοι και δεν υπηρετήσαμε ούτε την αλητεία, ούτε την ρουφιανιά. Έχει βάση όμως.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/428020072357112