Ζουράρις: Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης είναι μια τρύπα στο νερό. Θα ψηφίσω "παρών"

Ψηφίστηκε επί της αρχής από την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Αμύνης το σχέδιο νόμου «Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου».

 

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα νομοσχέδιο χάρις στο οποίο η Ελλάδα επεκτείνει την κυριαρχία της στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια, κάτι που θα αποτελέσει οδηγό και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, καθώς επίσης θα αυξήσει το χώρο της εθνικής κυριαρχίας σε μια έκταση που υπερβαίνει τα 13.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μαζί με το κλείσιμο των κόλπων.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις όμως θεώρησε πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο χωρίς κάποια ιδιαίτερη σημασία και θα ψηφίσει παρών, αφού όπως δήλωσε πρόκειται κυριολεκτικώς για μια τρύπα στο νερό.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε τη θέση του κατά της επέκτασης της εθνικής κυριαρχίας λέγοντας τα εξής:

 

«Θα ήθελα να απευθυνθώ και στον αξιοσέβαστό μου υπυργό των Εξωτερικών και να του πω με όλην την εκτίμηση που του έχω ότι δε θα ψηφίσω μεθαύριο, παρά ως παρών θα δηλώσω "παρών", διότι η επέκταση αυτή κατά 12.000 τετραγωνικών μέτρων είναι μια επέκταση, η Ελλάς επεκτείνει κατά 12.000 τετραγωνικά μέτρα μία τρύπα στο νερό. Ακριβώς. Και μάλιστα θα έλεγα τρύπα στο νερό και κυριολεκτικώς διότι πρόκειται περί νερού.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/3591342344267483

 

 

Πηγή: https://www.eklogika.gr/news/PShfisthke-epi-ths-arxhs-sthn-Epitroph-to-nomosxedio-gia-thn-epektash-ths-aigialitidas-zwnhs-12-01-2021