Σταματάει και η μεγάλη επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας

Δείτε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ που από την αρχή την πολεμούσε

Μια μετά την άλλη η μεγάλες επενδύσεις στη χώρα σταματούν ή καθυστερούν, βρίσκοντας εμπόδια στην κυβερνητική απροθυμία

Δείτε και την πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση στο ελληνικό.

Στην περιοχή «Ερημίτης» της Κέρκυρας, η αμερικανικών συμφερόντων NCH Capital, η οποία έχει πλειοδοτήσει σε σχετικό διαγωνισμό παραχώρησης εκμετάλλευσης που ολοκλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ ήδη από το 2013, καλείται να αντιπαρέλθει την αντίδραση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακόμα και για τα αυτονόητα.

Η προωθούμενη επένδυση αφορά ανάπτυξη τουριστικού θερέτρου, με ξενοδοχείο πέντε αστέρων, εξοχικών κατοικιών και μαρίνας, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

 

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας όμως βρέθηκαν ενώπιον δυναμικών κινητοποιήσεων από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρωτοστατούντος του ίδιου του εκλεγμένου με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δημάρχου, κ. Κώστα Νικολούζου, που εναντιώνονται στη σχετική ανάπτυξη για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. 

Στην περιοχή Ερημίτη της Κέρκυρας μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης εμπόδισαν σκαπτικά μηχανήματα της εταιρείας NCH Capital να προχωρήσουν σε διάνοιξη μονοπατιών τα οποία οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης χαρακτήρισαν δημοτικά.

Αντίθετος στην επένδυση είναι και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επίσης εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Όλα αυτά ενώ για την επένδυση έχει γνωμοδοτήσει θετικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, εγκρίνοντας τη σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως επίσης και το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης του ακινήτου, έχοντας παράλληλα απορρίψει σειρά προσφυγών.
 

Τι έλεγε για την επένδυση ο ΣΥΡΙΖΑ

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2013 με τίτλο "Ολόκληρη η κοινωνία ενάντια στο αντισυνταγματικό και παράνομο ξεπούλημα του «Ερημίτη» στην Κέρκυρα!"

Όπως ανέφερε το τμήμα τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, "μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και απόλυτης προστασίας ετοιμάζεται να γίνει βορά στα νύχια του μνημονιακού ΤΑΙΠΕΔ, του μεσιτικού fund NCH Capital και των μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων, παρά την σαφή εναντίωση του ελληνικού λαού, της τοπικής κοινωνίας και αυτοδιοίκησης και δεκάδων κοινωνικών φορέων". 

 

Είχαν ακυρώσει την επένδυση και στον Ίσσο της Κέρκυρας!

Η τοποθεσία Ισσος στο νότιο τμήμα του νησιού μεταβιβάστηκε το 2013 στο ΤΑΙΠΕΔ και εντάχθηκε στον κατάλογο των ακινήτων που επρόκειτο να ιδιωτικοποιηθούν.

Έναν χρόνο αργότερα το δικαστήριο δικαίωσε το δασαρχείο που χαρακτήρισε την περιοχή προστατευόμενη, αλλά η κυβέρνηση επέμεινε και κατέθεσε προσφυγή κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Λίγο πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης στο διοικητικό Εφετείο, το ΤΑΙΠΕΔ έστειλε επιστολή στον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο (ο οποίος είχε πρωτοστατήσει και τότε εναντίον της επένδυσης) με την οποία ανακοίνωνε ότι το Ταμείο σταματά τους δικαστικούς αγώνες, ακυρώνοντας ουσιαστικά την επένδυση.