Βερναρδάκης: Η Common View φτιάχτηκε από φοιτητές μου με βοήθεια υπαλλήλου του Μαξίμου
Κι όμως, σαν να μη συμβαίνει τίποτα ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης παραδέχτηκε ότι η Common View είναι ένα «εργαστήριο κοινωνικών ερευνών» το οποίο έχει φτιαχτεί από φοιτητές του με βοήθεια συνεργατών του στο Μαξίμου!
Μιλάμε για μια εταιρεία που πριν λίγες μέρες είχε κάνει δημοσκόπηση που καταφανώς ευνοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και η οποία είχε παίξει σε όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών όπως η ΕΡΤ και το ΑΠΕ!
Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε την αποκάλυψη ότι στην Common View συμμετείχε αποσπασμένος υπάλληλος στο Μέγαρο Μαξίμου!
Με λίγα λόγια ο Υπουργός Επικρατείας παραδέχεται πως φοιτητές του και συνεργάτες του έστησαν την Common View, η οποία σαν δήθεν αντικειμενικό εργαστήριο ερευνών έδινε δημοσκοπήσεις ευνοϊκές για τον ΣΥΡΙΖΑ!
Ακούστε το ηχητικό από την εκπομπή "Προπαγάνδα" του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στα Παραπολιτικά
Ο Χρ. Βερναρδάκης είπε επίσης οτί το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου δεν είναι πρωτογενές ρεπορτάζ αλλά ανακάλυψη της «Ομάδας Αλήθειας» την οποία χαρακτήρισε «Σέρλοκ Χόλμς» που «δεν ξέρω τι είναι και πως λειτουργεί, υπάρχει ένα μη ορατό κέντρο που γράφει οτιδήποτε, παίρνει τα τουίτ μου και κάνει πολιτική ανάλυση». Απαντώντας στο γιατί δεν προχώρησε σε διευκρινίσεις νωρίτερα είπε πως «δεν θα απαντάω στην "Ομάδα Αλήθειας", απαντάω σε εσάς τώρα για το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου, τονίζω όμως οτι είναι αναπαραγωγή μιας ομάδας».
Ο κ. Βερναρδάκης εξήγησε πως η CommonView είναι μια «εργαστήριο κοινωνικών ερευνών» χωρίς εμπορική δραστηριότητα, η οποία έχει φτιαχτεί απο φοιτητές του, όπως και άλλες παρόμοιες ομάδες που έχουν φτιαχτεί σε πανεπιστήμια κι ινστιτούτα σε όλη την Ελλάδα και πειραματίζονται με διαφορετικές μεθόδους συλλογής δεδομένων και ανάλυσης. Επεσήμανε πως δεν τους έχει αναθέσει ποτέ κάποια έρευνα, ωστόσο χρησιμοποιεί συχνά το προϊόν της εργασίας τους, της ανάλυσης δεδομένων δηλαδή.
Σε οτι αφορά την εμπλοκή συνεργάτη του, ο κ. Βερναρδάκης απάντησε πως ο ίδιος προέτρεψε τον αποσπασμένο στο υπουργείο συνεργάτη του, Στέργιο Τσιαφούλη, να βοηθήσει τους πρώην φοιτητές του, καθώς αυτοί δεν είχαν καμία εμπειρία στα πληροφοριακά συστήματα.
Για τον κ. Τσιαφούλη είπε πως είναι «τεχνοκράτης, πληροφορικάριος» και «δημόσιος υπάλληλος καριέρας», τον οποίο απέσπασε στο υπουργείο γιατί είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και τον χρησιμοποίησε και στην κατασκευή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαβούλευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση.