Βερναρδάκης: Η κυβέρνηση παρακολουθεί και κατηγοριοποιεί «δεξιούς λογαριασμούς» στα social media

Δείτε τι έγραψε στη σελίδα του στο facebook

Στον Χριστόφορο Βερναρδάκη και όσα κάνει στο Μαξίμου με τις δημοσκοπήσεις έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο παρελθόν.

Ο Υπουργός Επικρατείας όμως φαίνεται πως δεν ασχολείται μόνο με τις δημοσκοπήσεις αλλά και με τους... δεξιούς λογαριασμούς στα social media.

 

Όπως παραδέχτηκε γράφοντας στο προσωπικό του προφίλ στο facebook υπάρχει ένα μηνιαίο report με το οποίο παρακολουθούνται λογαριασμοί στα social media!

 

Στην τελευταία ανάρτησή του το κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει επί λέξει:

«Το μηνιαίο report με το οποίο παρακολουθούμε τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media περιέχει για το μήνα αυτό και ένα ενδιαφέρον (παραπολιτικό) στοιχείο: συνεχίζεται η μαζική δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο και αφορά φανς τηλεοπτικών σόου που ακολουθούν ταυτόχρονα πολλούς δεξιούς λογαριασμούς».

 

Είναι προφανές ότι ανακύπτουν πολλά εύλογα ερωτήματα από τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του υπουργού.

Ενα εξ αυτών, το έχει γράψει ως σχόλιο κάτω απί την ανάρτηση ένας διαδικτυακός φίλος του κ. Βερναρδάκη:

«Ας μου επιτραπεί ένα καλόπιστο (το υπογραμμίζω αυτό) ερώτημα:

Ένας πολιτικός επιστήμονας, ένας επαγγελματίας της πολιτικής επικοινωνίας ή έστω ένας πολιτευτής μπορούν να αναφέρονται στο πώς παρακολουθούν τα ποιοτικά και χαρακτηριστικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του ποιος αναφέρει τι και εάν είναι πλαστός λογαριασμός ή όχι.

Όταν αυτό γίνεται από υπουργό Επικρατείας και δη με την "αρμοδιότητα της υποστήριξης των ενεργειών και των δράσεων του Πρωθυπουργού που αποβλέπουν στη διασφάλιση της ενότητας της Κυβέρνησης και της συνοχής του κυβερνητικού έργου.

Ειδικότερα κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του αναλαμβάνει τον προγραμματισμό, την οργάνωση, την παρακολούθηση και το συντονισμό μεταξύ των Υπουργείων, ιδιαίτερα σε ζητήματα συναρμοδιοτήτων αυτών", τότε εγείρονται ερωτήματα.

Σε ποιο βαθμό ένας υπουργός παρακολουθεί τη δραστηριότητα των κοινωνικών δικτύων και δη όταν δεν είναι στην αρμοδιότητά του (που στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι στην αρμοδιότητα των υπουργείων που άπτονται ζητημάτων ενημέρωσης και πάλι κι αυτό υπό αίρεση) ιδίως όταν αυτό αφορά και ένα ζήτημα που τέλος πάντων άπτεται και της αναγκαίας ελευθερίας της δημόσιας σφαίρας έναντι παρεμβάσεων της πολιτικής εξουσίας;».