Στουρνάρας: Η Τράπεζα Αττικής δανειοδοτούσε τον Τοξότη του Καλογρίτσα και άλλες κατασκευαστικές σαν να ήταν η Microsoft

Δείτε περισσότερα

Στουρνάρας: Η Τράπεζα Αττικής δανειοδοτούσε τον Τοξότη του Καλογρίτσα και άλλες κατασκευαστικές σαν να ήταν η Microsoft

Ο διοικητής της ΤτΕ κατέθεσε στην εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ. Συγκεκριμένα για την Τράπεζα Αττικής ανέφερε ότι η πορεία της ήταν λάθος και πήγαινε στα βράχια.
Σε ερώτηση του Δημήτρη Σταμάτη για τον Καλογρίτσα και την πορεία της τράπεζας Αττικής, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι το πόρισμα ανέδειξε ορισμένες αδυναμίες της τράπεζας και η νομική υπηρεσία είπε να πάει εισαγγελέας λόγω της ζημιάς από υποτιμολόγηση δανείου  – και του κ. Καλογρίτσα αλλά όχι μόνο αυτού –.

Δημ. Σταμάτης: από πότε αρχίσατε να ανησυχείτε και ζητήσατε να μπει άλλος στη θέση δ/ντος συμβούλου κι άλλος πρόεδρος; Ηταν σωστή η στάση της τράπεζας απέναντι στον κ.  Καλογρίτσα; Δώθηκαν 80 εκ ευρώ μέσα σε ένα χρόνο και συνολικά 127 εκ ευρώ.
Γ. Στουρνάρας: εμείς δεν βλέπουμε Καλογρίτσα αλλά ομίλους πχ Τοξότης – από εκεί και πέρα το πόρισμα ανέδειξε ορισμένες αδυναμίες της τράπεζας και η νομική υπηρεσία είπε να πάει εισαγγελέας λόγω της ζημιάς από υποτιμολόγηση δανείου  – και του κ. Καλογρίτσα αλλά όχι μόνο αυτού –. Το 61% του χαρτοφυλακίου της τράπεζας υποτιμολογείται κυρίως για δάνεια επιχειρηματικά και σε κατασκευαστικές. Δεν ακολούθησε το σύστημα τιμολόγησης. Εδιναν επιτόκιο χαμηλό σε εταιρίες σαν να ήταν η Microsoft.
 
Δείτε το βίντεο: