Φοιτητής δέχτηκε επίθεση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και η Αστυνομία αρνήθηκε να παρέμβει

Φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στο Πανεπιστήμιο από τρία άτομα. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, ενώ βρισκόταν στο πανεπιστήμιο τρεις νεαροί οι οποίοι φορούσαν μάσκες για τον κορωνοϊό, του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν.

 

Πιο συγκεκριμένα την στιγμή που ο φοιτητής έβγαινε από την πλαϊνή πόρτα, τα τρία άτομα τον αναγνώρισαν και αφού πρώτα τον ρώτησαν «Εσύ δεν είσαι αυτός που κάνει δημόσια δηλώσεις και για την πανεπιστημιακή αστυνομία;» ξεκίνησαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές.

 

Μετά το περιστατικό ο φοιτητής κάλεσε την αστυνομία και ενημέρωσε και τον Πρύτανη. Η αστυνομία του απάντησε πως δεν μπορεί να επέμβει με την αιτιολογία ότι υπήρχαν φοιτητές μέσα στο Πανεπιστήμιο, ενώ ούτε ο Πρύτανης προέβη σε κάποια ενέργεια.

 

Ο φοιτητής δήλωσε στην πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης πως πλέον δεν αισθάνεται ασφαλής και πως φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα, καθώς τα περιστατικά βίας είναι πολύ συχνά στους πανεπιστημιακούς χώρους.

 

Το θύμα του ξυλοδαρμού τόνισε πως οι Πρυτάνεις, η Πολιτεία και η αστυνομία πετούν το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλον, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να είναι τα θύματα και οι δράστες να παραμένουν ατιμώρητοι.

 

Τέλος συμπλήρωσε πως τα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι πάλι κατειλημμένα από αγνώστους και πως οι φοιτητές φοβούνται να εκφραστούν ελεύθερα μέσα στο πανεπιστήμιο.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα για το περιστατικό στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://omadaalithias.gr/ellada/foititis-dehthike-epithesi-sto-oikonomik...